Gábor, Karina, Ders

Premier: sziklarajz.hu

2011.08.01. 09:00

Programkereső

A sziklarajz.hu a 'Szarvasokká vált fiak' Kolindának, az azonos című Szabados György szerzeménynek és a szerző által kijelölt útnak a folytatása.

„Az új semmi más, mint visszatérés a kezdetekhez. Mert visszatérni nem a Múlthoz kell, ahhoz nem szabad és nem is lehet. Az eredet, a kezdetek beavatása, közvetlensége és teljes, az erők szétválatlan egységes köre, az, ami terem, és ami teremt." (Szabados György)

Az előadás ehhez a Kezdethez való termékeny és megújuló visszatéréshez teremt alkalmat. A szarvasvadászat témája a legelső művészek alkotásait, a barlangrajzokat idézi. Elődjeinket, mestereinket tanulmányozva, a társulat megpróbál saját választ adni arra a kérdésre, mely mitologikus tartalmával évtizedeken át foglalkoztatta és foglalkoztatja jelenleg is a művészeket, zeneszerzőket, rendezőket egyaránt: Mit jelent ma a szarvassá válás? Az előadással egy időben a témát feldolgozó képzőművészeti kiállítás készül.


augusztus 4. 21:00 - Zsámbéki Színházi Bázis

Rendező: Lukács László; szereplők: Hantos Násfa, Kemény Rozi, Szalay Henrietta, Mózes Zoltán, Lukács Mihály, Lukács László, Mayer Zita
Zenészek: Heppes Miklós, Lukács László, Kovács-Carlile Christopher; Képzőművészek: Zsabokorszki Lili, Sona Bellerová (SK), Lukács Máté, Börcsök Anna