Benedek

Sziget, színház...

2011.08.08. 16:16

Programkereső

Nemzetközi fellépőgárdával várja a színházszeretőket a Sziget idén is! Cirkusz, utcaszínház, próza, tánc...

Idén is több helyszínen is találhattok izgalmas színházi programokat! A Medence Csoport és a Fidelio szervezésében immár kilencedik éve működik az Octopus, minden nap lesz Nagy Utcaszínház és a Cirkusz Porond is nemzetközi csemegével vár rátok!

A Fidelio Octopus Összművészeti Helyszín a Sziget Fesztivál irodalmi, design és képzőművészeti, komolyzenei, valamint színház és tánc programjainak otthona évek óta. Ezen a nyáron sem lesz hiány a változatos műfajokból, magyar írók műveiből. Pár éve Garaczi László Plazmája töltötte meg a sátrat, vasárnap (14.) a Pillanat Színház (Fodor Annamária, Huszár Zsolt, Kolti Helga, Szegezdi Róbert) Bagó Bertalan rendezésében mutatja be Ovibrader című drámáját. Pintér Béla a Parasztoperával nem csak rendezőként, de íróként is óriási sikert aratott. A szabadszállási barockoperát szerdán keressétek a helyszínen!

Ovibrader - Szemenyei János, Fodor Annamária
Ovibrader - Szemenyei János, Fodor Annamária

Ardai Petra, Luc van Loo ál-doku-panoptikuma, A felhő nem lesz csalódás érzékeinknek: lesz étel, ital, dinnyeceremónia, persze mindez 2061-ben. A holland-magyar koprodukció minden nap két alkalommal is látható lesz. Ha performansz, akkor Artus és Filter, minden nap a szimbólum jegyében. Szimbolizált szimbólumokat a német PAN.OPTIKUM: TRANSITion látványos akciószínháza előtt és után nézhetitek meg.
A cirkuszkedvelők is megtölthetik naptárukat, mert a magyar fellépők mellett cseh, olasz, argentin, angol, német és spanyol társulatok szórakoztatják a közönséget.
A színházi programokat keresd részletesen a Sziget különszámunkban!