Ervin

Indul a Pécsi Nemzeti Színház évada

2011.08.22. 14:45

Programkereső

A felújított Nemzeti Színház keddtől tárt kapukkal várja a színházlátogató közönséget Pécsett!

Augusztus 23-án 11 órakor a Pécsi Ércbányász Fúvószenekar dallamaira kitárulnak a felújított színház kapui.

Az idei év nyarán az épület ismét felújításra került. A munkálatok magukba foglalták az erkély megerősítését, kicserélték a teljesen elkorrodált tartókonzolokat, visszahelyezték és részben újragyártatták az erkély díszítőelemeit. Az erkélyt szigetelték és újrabetonozták, a kupolát is felületkezelték, kicserélték a bádogozást és megújult a teljes homlokzat.

A pécsi vállalkozók jóvoltából belül is megújult az épület. Nemcsak az impozáns előcsarnok került felújításra, hanem az összes  közönségforgalmi helyiség. Ragyognak a frissen festett falak a büfében, csillognak az aranyozott stukkók mindenütt, a páholyok ismét régi fényükben pompáznak.

A felújított Pécsi Nemzeti Színház
A felújított Pécsi Nemzeti Színház

Az évadnyitó napján 11 és 12 óra között lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy körbejárják a felújított épületet, és miközben a látogatók a térzenét hallgatják és a színházban gyönyörködnek, szomjukat is csillapíthatják 'egy pikoló világossal', a Pécsi Sörfőzde jóvoltából. Pontban 11 órakor megkezdődik a bérletek árusítása is. A bérletrendszer átszerkesztésre került: megtartva a jól működő, bevált elemeket, új lehetőségekkel gazdagították a kínálatot, hogy mindenkinek jobban megérje.

Dr. Páva Zsolt Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Csizi Péter és Nagy Csaba alpolgármesterek, Dr. Hoppál Péter az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke, valamint Dr. Bódis József a Pécsi Tudományegyetem rektora ünnepélyes keretek között, a 12 órakor kezdődő évadnyitón veszik át a már megvásárolt Premier bérletüket a Pécsi Nemzeti Színház 2011/2012-es évadára.

A felújított Pécsi Nemzeti Színház
A felújított Pécsi Nemzeti Színház

A program részeként augusztus 23-án 17 órakor a nemrég elhunyt N. Szabó Sándor tiszteletére a Szobaszínházat N. Szabó Sándor Teremnek keresztelik át.

Az évadnyitó nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak a karzatra.