Konrád

Évadnyitó Kecskeméten is

2011.08.24. 17:45

Programkereső

A kecskeméti Katona József Színház tizenkét bemutatót tart, többek között Mohácsi János, Szász János, Bagó Bertalan és Forgách András rendezéseiben..

"Szeretnénk megőrizni azt a közönségfigyelmet, érdeklődést és szeretetet, amelynek köszönhetően emelkedett a nézőszám az elmúlt három évben, ugyanakkor meg kell erősíteni azt a szakmai színvonalat, amelyre egyre inkább odafigyelnek a kritikusok és a színházi szakemberek" - fogalmazott Cseke Péter igazgató a keddi évadnyitón.

Kecskeméti Katona József Színház
Kecskeméti Katona József Színház
A három játszóhely közül a nagyszínházban kerül színre Agatha Christie Az egérfogó (rendező: Cseke Péter), Lehár Ferenc A víg özvegy (r.: Szerednyey Béla), Thomas Middleton és William Rowley Átváltozások (r.: Rusznyák Gábor), Heinrich von Kleist Az eltört korsó (r.: Forgách András), valamint Csiky Gergely Buborékok (r.: Mohácsi János) című darabja. A Kelemen László Kamaraszínházban Füst Milán Boldogtalanok (Szász János), Tormay Cécile és Deres Péter A régi ház (Cseke Péter), illetve Deres Péter Amazonok (Lüzisztraté expressz, r.: Réczei Tamás) című darabját nézhetik meg az érdeklődők. A Ruszt József Stúdió Színházban Katona József Bánk bán című drámáját Szabó Borbála átiratában mutatják be, és színpadra állítják Richard Crane  Karamazov testvérek című darabját, ezt Béres Attila rendezi.

A tizenkét bemutató között lesz két gyermekelőadás is: Réczei Tamás-Szemenyei János-Galambos Attila Winnetou című zenés játékát a színház művészeti vezetője, Réczei Tamás rendezi, Békés Pál A kétbalkezes varázsló című mesedarabját pedig Cseke Péter.