György

Szeptemberi Esőember

2011.08.25. 13:02

Programkereső

Játsszon velünk, és legyen a vendégünk a különdíj kategóriában minőségi szórakoztató produkcióiért a Színikritikusok Díjára jelölt Orlai Produkciós Iroda előadásán!

Az Esőember a szeretetről szól. Pontosabban annak különböző formáiról, és a vele járó nehézségekről. Hőse tipikus "korunk gyermeke", egy arrogáns és magabiztos yuppie, a vállalkozások bajnoka, aki a körülötte élőket csupán mozaikként illeszti az üzleti tervek és kitűzött célok közé. Barry Levinson 1988-as, Oscar-díjas filmjét tavaly adaptálták színpadra, a londoni premieren Josh Hartnett alakította Charlie szerepét. Budapesten parádés szereposztásban - Kulka János, Nagy Ervin, Garas Dezső, Kézdy György -, Anger Zsolt rendezésében látható a klasszikussá vált történet.

Esőember - Kulka János, Nagy Ervin
Esőember - Kulka János, Nagy Ervin

Az előadás létrehozója az Orlai Produkciós Iroda, amelynek vezetőjét, Orlai Tibort a a különdíj kategóriában minőségi szórakoztató produkcióiért a Színikritikusok Díjára jelölték. "Az előadásaink nagy része sikeres, megtalálta az útját a közönséghez, és szakmailag is elfogadták őket. Ez talán sokat számít, olyan emberek szemében is, akikkel még nem dolgoztam. Az is ok lehet, hogy sokan kíváncsiak arra, hogy ez a fajta munka hogyan működik. Eltér a kőszínházi munkától, mert nem akkora az apparátus, itt mindenkinek többet kell tennie, hogy összeálljon az egész. Fontos, hogy amikor elkezdünk valakivel dolgozni, akkor érezzék, hogy őket azért kérjük föl, mert nélkülözhetetlennek tartjuk a jelenlétüket. És ezt nem csak a művészekre értem, hanem a háttérapparátusra is" - nyilatkozta a producer. (Az Orlai Tiborral készült interjúnk ide kattintva olvasható.) 

Kérdésünk: Az előadásban játszó Kulka Jánost idén milyen kategóriában jelölték a Színikritikusok Díjára? (Segítség ezen a linken kapható.)

A helyesen válaszolók közül öten tekinthetik meg partnerükkel a Belvárosi Színházban szeptember 11-én 15 órakor kezdődő Esőember című előadást.

A Színikritikusok Díjának díjátadó műsorára jegyek válthatók a Magyar Színház közönségszervezésén (1073 Budapest, Erzsébet krt. 21. tel.: 322-2879, 322-7877) minden hétköznap 10-19 óráig, hétvégén 14-19 óráig és jegypénztárában (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4. tel.: 322-0014) minden nap 13-18 óráig, továbbá az ismert jegyirodákban és az Interticket országos hálózatán.