Konrád

Nemzetközi turnén a Maladype

2011.08.29. 19:28

Programkereső

Ljubljana, Arad, Wroclaw, Olsztyn, Bukarest, Sepsiszentgyörgy, Bécs - hét állomás várja az ősz folyamán a Maladype Színház repertoárjának öt előadását.
Übü király - Tompa Ádám, Lendváczky Zoltán, Orosz Ákos, Páll Zsolt (Maladype - fotó: SzoFi)
Übü király - Tompa Ádám, Lendváczky Zoltán, Orosz Ákos, Páll Zsolt (Maladype - fotó: SzoFi)

A Maladype Színház megújulása óta kiemelten fontos feladatának tartja, hogy előadásaival ne csak hazai, hanem külföldi színházi fórumokon, nemzetközi fesztiválokon is megjelenjen. Az elmúlt évadban eljutottak Mariborba, Bécsbe, Prágába, Nagyszebenbe, Amszterdamba.

Lorenzaccio (Maladype Színház - fotó: Udvardy Dávid)
Lorenzaccio (Maladype Színház - fotó: Udvardy Dávid)

Az idei turné szeptember 23-án indul a Platonov bemutatkozásával a ljubljanai ExPonto fesztiválon. A Lorenzaccio október 4-én látható Aradon, az Underground Fesztiválon és november 12-én Bécsben a Közép-Európai Színházi Körhinta fesztiválon. A külföldön már nagy sikerrel játszott Leonce és Léna meghívást kapott az egyik legrangosabb nemzetközi fesztiválra, a Dialógra Wroclawba, itt október 11-én és 12-én látható. A Tojáséj című előadás is Lengyelországban turnézik, az egyre jelentősebb Demoludy nemzetközi fesztiválon október 19-én. A prágai megmérettetés után az Übü király is újra útra kel, a cél a bukaresti Teatrul Act Színház, ahol az előadás november 5-én látható. Innen folyatja útját a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházba, ahol november 7-én a vendégeskedik.

Tojáséj - Maladype Színház
Tojáséj - Maladype Színház

A Maladype előadásai természetesen Budapesten is láthatók, az évadot szeptember 4-én egy buli keretében indítja a színház a Mikszáth Kálmán téri Bázison. Az előadások mellett a társulat szeptember 25-én, a Színikritikusok Díjának átadó gáláján is érdekelt: Orosz Ákost a legjobb pályakezdő kategóriában jelölték, Törőcsik Mari pedig a legjobb mellékszereplők közt van versenyben a Figaro házassága című előadásban nyújtott alakításáért.