Orbán

Nagy Zsolt ismét főszerepben

2011.09.07. 16:23

Programkereső

A Nemzeti Színház következő évadában több szerepátvételre is sor kerül. A legtöbb új karaktert Földi Ádám alakítja, Nagy Zsolt pedig a Szent Johanna után újabb főszerepet kap. Az Úri muri című előadást egyelőre nem tűzi műsorra a színház.

Az ember tragédiája Eszkimóját Makranczi Zalán alakítja. A Lázár Ervin meseregényéből készült Berzsián és Dideki költőjét Földi Ádám játssza, Vinkóczi Lőrénc szerepében Szatory Dávid, Aggszakállként Váncsa Gábor e.h. lép színre. A sok éve repertoáron levő Holdbeli csónakos címszerepét a következőkben kettőzés nélkül játssza Mátyássy Bence, míg Vitéz László szerepében Fehér Tibor, Bolond Istók szerepében Szatory Dávid, Paprika Jancsi szerepében Farkas Dénes látható, Temora, kelta istennő pedig a legígéretesebb pályakezdő kategóriában a Színikritikusok Díjára jelölt Mészáros Piroska lesz. A Rejtő Jenő regényéből adaptált Vesztegzár a Grand Hotelben is érintett a szereplőváltozásokban: Sedlintz, egészségügyi tanácsos szerepében Földi Ádám, Martin, pincér szerepében László Attila, ali Zogoli, albán trónörökös szerepében pedig Újvári Zoltán lép közönség elé.

A Nemzeti Színház épülete
A Nemzeti Színház épülete

A Gobbi Hilda Stúdióban játszott, Parti Nagy Lajos által újrafordított és újraértelmezett Tartuffe Orgonját Hevér Gábor alakítja, Damis szerepében Földi Ádám látható, Valér szerepét Farkas Dénes kapta meg. A Tizenkét dühös ember 7. esküdtjét Znamenák István alakítja a továbbiakban. A Vadászjelenetek Alsó-Bajoroszágból című, a régió egyik legjelesebb színházi fesztiváljára, Nyitrára is meghívást kapott produkcióban a főszerepet, Abramot Nagy Zsolt veszi át, akit a szeptember 30-án bemutatandó Szent Johanna után - a Shaw-drámában Robert de Baudricourt, Vaucouleurs várkapitányát játssza - újabb főszerepben láthatnak a Nemzeti Színházban.

A Mohácsi testvérek és Kovács Márton Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című, sokszorosan a Színikritikusok Díjára jelölt  előadásában a tiszteletes és a szovjet százados szerepében Alföldi Róbert látható, míg a legközelebbi premier, a Szent Johanna is új közreműködőt kap a Jean Dunois, az Orléans-i Fattyú szerepét alakító Szabó Kimmel Tamás  személyében.