József, Bánk

A Kádár Kata revü és a Lorenzaccio Aradon

2011.10.04. 13:21

Programkereső

Az EuroUnderground színházi fesztiválon vendégszerepel a Vaskakas Bábszínház és a Maladype Színház.

Aradon rendezik meg a 12. Nemzetközi Euromarionett Fesztivált és a 12. Nemzetközi EuroUndeground Színházi Fesztivált. Tizenegy nap alatt az aradi közönség 12 ország társulatát látja vendégül. A két fesztiválon színvonalas francia, belga (Nicole Mossoux: Kefar Nahumc, Mossoux-Bonte Compagnie), olasz (Anna Dora Dorno: Rags of Memory, Instabili Vaganti), dél-amerikai, valamint magyar színházi produkciók mutatkoznak be, és néhány olyan előadás is látható lesz, melyet az Aradi Bábszínház vagy az Aradi Kamaraszínház koprodukcióban rendezett Franciaországban, Olaszországban, Csehországban és Magyarországon.

Lorenzaccio
Lorenzaccio

A Zsótér Sándor rendezte Musset-dráma, a Lorenzaccio a 16. századi Firenzébe visz, a Mediciek korába. Lorenzo Medici csendes, magába forduló, tudós fiatalember. Aztán váratlanul Firenze kicsapongó, gonosz fejedelméhez, Alessandro Medicihez szegődik. Társa, rossz szelleme, kegyence lesz. Azért veszi magára a züllött, gyáva élvhajhász álarcát hogy megölje a zsarnokot. Az előadás október 4-én látható Aradon.

Kádár Kata Revü (győri Vaskakas Bábszínház)
Kádár Kata Revü (győri Vaskakas Bábszínház)

A Kádár Kata revü a népballadák találkozása a kabaréval, humora éjfekete. A zenés, táncos, bábos revüt élőben kíséri a Vadrózsák zenekar. A győri Vaskakas Bábszínház 2007 májusában mutatta be a felnőtteknek szóló előadást, amelyben a bolgár, szerb, cigány, székely és angolszász népballadák világa az 1930-as évek kabaréjának hangulatával ötvöződik. Az előadás október 7-én látható a fesztiválon.