Eszter, Eliza

A Magyar Színházi Társaság levele Tarlós Istvánnak

2011.10.07. 22:19

Programkereső

Megdöbbenéssel értesült a Magyar Színházi Társaság arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat a többségi szakmai javaslat ellenére döntött az Új Színház igazgatói kinevezése ügyében - írja a szakmai érdekvédelmi szervezet Tarlós István főpolgármesternek címzett levelében.

Mint nehezményezik, a korábbi döntésekkel ellentétben most indoklás sem jelent meg az főpolgármesteri hivatal részéről. Kifogásolják továbbá, hogy a meggyőző arányú, szakmai indokokkal alátámasztott ajánlás ellenére (a bizottság 6:2 arányban a másik pályázót támogatta) a fenntartó más döntést hozott, és ismételten egy ismeretlen tartalmú pályázatot ítélt győztesnek a széles nyilvánosságot kapott másik pályázattal szemben.

"Ez a döntése is azt a hitet erősíti a szakmában s a választópolgárokban, hogy a politikai célú területszerzésen túl más nem motiválja Önöket" - fogalmaz az MTI-nek pénteken eljuttatott nyílt levelében a Magyar Színházi Társaság elnöksége nevében Csizmadia Tibor elnök. "Tudnia kell, hogy evvel rövid idő alatt fel fogja számolni fővárosunk világszerte elismert, gazdag színházi, kulturális életét" - írja Tarlós Istvánnak az érdekvédelmi szervezet.