György

Téli esték a Radnóti Színházban

2011.10.27. 12:26

Programkereső

Premier, darabtemetés, rendhagyó író-olvasó találkozó és szilveszter a színházban.

Négy évvel az Asztalizene után újra Térey János-darabot láthat a Radnóti Színház közönsége. A Protokoll című verses színmű (és korunk) hőse, Mátrai Ágoston, aki túlontúl sima, agyonszabályozott életútjának feléhez érve válságot él át, onnan keresi a kiutat, a szerelmet, a boldogulást. A megcsömörlött protokollfőnök szerepében a budapesti Katona József Színház művészét, Fekete Ernőt láthatják. A bemutató január 22-én lesz.

A Katona, az Örkény és a Radnóti Színház a tavalyi év után ismét színház- és drámaismereti vetélkedőt rendez magyarországi és határon túli magyar középiskolások számára. A KÖR verseny három fordulóját a három színház külön-külön bonyolítja le, a közös tavaszi döntőt pedig, mely az Örkény Színházban lesz, tervek szerint közvetíteni fogja a Magyar Televízió. Három-öt fős csapatok vehetnek részt a vetélkedőn, a jelentkezési határidő október 31.

A kripli - Szombathy Gyula, Kocsó Gábor, Kulka János
A kripli - Szombathy Gyula, Kocsó Gábor, Kulka János

Martin McDonagh darabja, A kripli igazi sikertörténet a szerző és a Radnóti Színház életében is. Több mint tíz éve műsoron van: 2001. október 19-én volt a bemutató, idén decemberben lesz az utolsó, 236. előadás. Ezzel Gothár Péter rendezése vezeti a Radnótiban a legtöbb előadást megélt produkciók listáját. (További helyezettek: Hetvenkedő katona, Anconai szerelmesek, Micimackó.) A búcsú oka ennyi idő után sem a nézői érdeklődés lankadása vagy az alkotói fásultság. Ennél örömtelibb esemény zárja a szériát: Schell Judit anyai örömök elé néz.

Heltai Jenő és Várady Szabolcs dalszövegei Darvas Ferenc zenéjére a Radnóti Színház színészeinek előadásában, azaz a Naftalin című előadás zenei anyaga most már nem csak megvásárolható, de meg is nyerhetik. A Naftalin előadásai alatt az előcsarnokban e célra elhelyezett dobozba dobja be a nevét és elérhetőségét (cím, email cím, telefonszám), mert minden hónap végén 2 db CD-t sorsolnak ki december végéig.

Nézőtér
Nézőtér

Aki támogatni szeretné a Radnóti Színházat, fogadjon örökbe egy széket a megújult nézőtérről! A szék ára magánszemélyeknek 60.000 Ft, cégeknek 120.000 Ft. A tulajdonosok nevét feltüntetikk a megvásárolt széken, az előcsarnokban és a színház honlapjá is. További információ: szekfoglalo@radnotiszinhaz.hu, tel: (06 1) 322 0376.

Tóth Krisztina a mai magyar kortárs irodalom egyik legolvasottabb és legnépszerűbb alkotója, íróként és költőként is páratlanul sikeres. Vonalkód című könyvét eddig tucatnyi nyelvre fordították le, legújabb novellaregényét, a Pixelt a közönség és a szakma is egyaránt nagy lelkesedéssel fogadta. A Nagymező utcában személyesen is találkozhatnak a szerzővel az érdeklődők. Az esten fellépnek a Radnóti Színház művészei és Tóth Krisztina író-barátai.

A főfőnök
A főfőnök

Aki pedig nem tud még az óév utolsó estéjén sem szabadulni kedvenc színházától, december 31-én este 7 órakor menjen el a Radnótiba, ahol a dán dogmacápa, Lars von Trier mindezidáig egyetlen komédiájával, a szellemes és fanyar humorú A Főfőnök című előadással búcsúztatják 2011-et!