Eleonóra

Ethan Coen elfordul a filmtől?

2011.11.02. 10:38

Programkereső

Az Oscar-díjas Coen testvérpár tagja újabb színművekkel jelentkezik: három egyfelvonásosát novemberben mutatják be New Yorkban.
Ethan Coen
Ethan Coen

A Happy Hour című művet november 16-án kezdik játszani az Atlantic Színházi Társulat produkciójában, és hat héten át szerepel majd a Signature Theatre műsorán. A Neil Pepe rendezésében születő előadás három különböző történetet mutat be: egy megkeseredett törzsvendég, két magányos ember és egy szállodai szobájában "mindennel leszámolni készülő" utazó üzletember drámáját. Ethan Coentől harmadszor láthat egyfelvonásosokból színre vitt előadást a közönség. Emellett egyik szerzője a Broadway-n most is futó Relatively Speaking című, ugyancsak egyfelvonásosokból álló darabnak, amelyet rajta kívül Woody Allen és Elaine May jegyez.

Ethan Coen forgatókönyvíró, rendező, producer 1957-ben született. Fivérével, Joellel összesen 15 filmet forgatott, köztük a Hollywoodi lidárcnyomásA nagy Lebowski, a Fargo, valamint a Nem vénnek való vidék, az Égető bizonyíték, az Egy komoly ember, A félszemű című produkciókat. Ethan Coen eddigi pályafutása során négy Oscar-díjat kapott.