Sára, Márió

Temps d'Images Fesztivál Kolozsváron

2011.11.09. 21:13

Programkereső

Három magyar előadás látható a negyedik alkalommal sorra kerülő Temps d'Images színházi fesztiválon, amelynek legfontosabb eseményei Pina Bausch német koreográfus munkái köré épülnek.

A november 11. és 20. között kilenc színházi előadást, hat kortárs táncelőadást, műhelymunkákat és két kiállítást is felvonultató rendezvénysorozaton a magyar produkciók közül először a Yorick Stúdió előadása tekinthető meg. A marosvásárhelyi társulat Székely Csaba Bányavirág című darabját mutatja be Sebestyén Aba rendezésében. Egy másik független színház, a GroundFloor Group egyesület a Dívák című táncelőadást mutatja be Sinkó Ferenc rendezésében. Műsorra tűzték még a dramAcum csoport és a Kolozsvári Állami Magyar Színház koprodukciójában készült Verespatak című színművet.

Verespatak - fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház
Verespatak - fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház

A fesztivál legfontosabb eseményei Pina Bausch német koreográfus munkái köré épülnek, így levetítik Wim Wenders Pina Bausch című filmjét, amely 3D-technikával készült, és amely a budapesti EDIT - Nemzetközi Táncfilm Fesztiválon is látható.