Antal, Antónia

A Magyar Színház jótékonysági rendezvénye sikeres volt

2011.11.10. 10:05

Programkereső

A Pesti Magyar Színiakadémia további működéséért rendezett jótékonysági eseményének egész napos programsorozata eredményesen zárult. A négy előadást ezernégyszázan látták, a jegybevétel megközelítette a kétmillió forintot.

A Pesti Magyar Színiakadémia további működéséért rendezett szombati előadássorozat meghozta a remélt sikert: céljukat, az iskola kéthavi működésének finanszírozását teljesítették. A Magyar Színház nagyszínpadán a csaknem kétszáz fellépő ritkán látható és átélhető színházi élményt nyújtott, hangos sikert aratva - idézi a közlemény a Pesti Magyar Színiakadémia igazgatóját, Kovács Gábor Dénest. Az összegzés szerint az iskola negyven növendékének visszaigazolást jelenthetett a siker, emellett a színiakadémia tanárainak és egykori növendékeinek produkcióit látva képet alkothattak a négy és fél évtizede működő színészképző szerepéről. 
A szombati rendezvényen - amelyen a színiakadémia jelenlegi és egykori növendékei, tanárai, valamint a színház vendégei léptek fel - beavatószínház, zenés színpadi műfajok bemutatója és a Harmadik Figyelmeztetés elnevezésű színészzenekar koncertje várta a közönséget a Magyar Színházban. 
Kovács Gábor Dénes, a Pesti Magyar Színiakadémia Művészeti Szakközépiskola igazgatója elmondta: a rendezvényből befolyt összeget az akadémia megmentésére fordítják. Mint mondta, a Magyar Színház színészképző stúdiója 45 éves, az akadémia 20 éve indult, 15 éve pedig már iskolaként működik, hároméves középfokú szí­nészképzést nyújtva.

Magyar Színház
Magyar Színház