Piroska

Jozanlaszlo.hu

2011.11.11. 14:13

Programkereső

A Vígszínház fiatal színészének honlapja a Fidelio segítségével indult el. Az oldalon az aktuális információk mellett fotók és videók is találhatók.

Józan László 1987. március 16-án, a kárpátaljai Mezőváriban született. 2009-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában. Negyedévesként a Vígszínházba került gyakorlatra, a 2009/2010-es évadtól a színház tagja. Egyetemi vizsgái közül kiemelkedik a többször díjazott Fáj című előadás, de osztályával nagy sikereket ért el az Asztalizene, a Lír, a Koldusopera és a Nyaralók című előadásokkal is. Szerepelt Makk Károly Így, ahogy vagytok című filmjében. 2009-ben elnyerte a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a legjobb prózai színész díját, és a Vígszínház fővédnökének, a TEVA-nak az ösztöndíját.

Józan László
Józan László

Jelenlegi szerepei: Tévedések vígjátéka - Baltazár, A dzsungel könyve - Maugli, Dark play - Adam, Hegedűs a háztetőn - Mótel Kamzojl, Egy, kettő, három - Michael, divatárus/Károly, Az ibolya - Zeneszerző, Túl a Maszat-hegyen - Náthás angol költő, Csongor és Tünde - Csongor. Józan László a Vörösmarty-mű címszerepében a Vígszínház Házi Színpadán legközelebb november 18-án látható.

A honlap ide kattintva érhető el.