Bernadett

Premier: Kapj el

2011.11.11. 15:41

Programkereső

Neil Simon és Marvin Hamlisch romantikus komédiáját november 12-én este mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban.

Neil Simon az amerikai vígjáték első számú mestere. Neve a színházi siker biztosítéka. Marvin Hamlisch az amerikai színpadi és filmzene - minden létező díjjal kitüntetett - briliáns alkotóművésze. Sokoldalú lírai zenéje világszerte ismert, népszerű muzsikussá avatta. A magyar nézők a Chorus Line világhírű musical zeneszerzőjeként ismerhették meg. Hite szerint a zenének megvan a hatalma ahhoz, hogy közel hozza egymáshoz az embereket.

És mi a titka Neil Simon darabjainak? Frenetikus humor, lélekismeret, megindítóan gyöngéd érzelmesség, és szikrázóan szellemes dialógusok, amelyek minden művében magas fokon érvényesülnek.

A most bemutatásra kerülő musical a két világsztár - Neil Simon és Marvin Hamlisch - együttműködéséből született különlegesen szép, romantikus zenés komédia.

A játék hőse Vernon, a befutott, sikeres slágerszerző, és Sonia, a kezdő dalszövegíró. Mindketten hivatásuk megszállottjai, nem könnyű emberek. Bár első találkozásuktól kezdve remekül dolgoznak együtt, magánéleti kapcsolatuk azonban korántsem ilyen harmonikus. Senki sem akar feladni önmagából egy picit sem. A korkülönbség, az ízlések, a temperamentumok különbözősége is mind-mind komoly feszültség forrása, s ez még fokozódik, ahogyan Sonia korábbi párja láthatatlanul, de egyre agresszívebben közéjük furakodik. Így lesz a kétszemélyes játékból „édes hármasban." Lesz-e végül „édeskettes"? Maradjon ez is titok, ahogyan az életben is a párkapcsolat, a szerelem, a házasság is tele van titkokkal, amelyeket soha nem tudunk megfejteni....

Kapj el! - Békésmegyei Jókai Színház
Kapj el! - Békésmegyei Jókai Színház


2011. november 11. 19:00 - Békéscsabai Jókai Színház

Kapj el!

kamaramusical

 

Író: Neil Simon - Marvin Hamlisch

Fordította: Miklós Tibor

Ügyelő: Szente Károly
Díszlettervező: Juhász Katalin Jelmeztervező: Vesztergombi Anikó

Koreográfus: Kerekes Judit

Súgó - Rendezőasszisztens:
Kiss Kata

Rendező:
Seregi Zoltán

Szereplők:

Sonia: Balogh Anna

Vernon: Szomor György