Mátyás

Premier: Equus

2011.11.14. 11:14

Programkereső

Az elmúlt években az egész világon újra elindult az "Equus hullám", amely hazánkat is elérte. Novembertől a Thália Színházban Alföldi Róbert és Szamosi Donáth alakítják a két főszerepet.

Alan Strang, a zavart elméjű fiú, egyetlen éjszaka alatt megvakít hat lovat egy patakéssel, ezért pszichiátriai kezelés alá kerül. Martin Dysart pszichiáter feladata feltárni az utat, ami a szörnyű bűntettig vezetett. A kezelések során a fiú és Dysart idegölő csatákat vívnak, hogy megismerjék egymás titkait. De végeredményben ki kinek a páciense?
Dysart a saját démonjai szürke rabja, Alan együtt vágtat a sajátjaival. A fiú és orvosa között szövődő kapcsolat mindkettejük életét megváltoztatja, de vajon megmenti-e...?

Peter Shaffer világhírű drámájának ősbemutatója 1973-ban Londonban volt. Budapesten 1980-ban Darvas Iván és Gálffi László főszereplésével tartották meg a premiert.

Az elmúlt években az egész világon újra elindult az "Equus hullám", amely hazánkat is elérte.

Novembertől a Thália Színházban Alföldi Róbert és Szamosi Donáth alakítják a két főszerepet, de az előadásban többek mellett feltűnik Béres Ilona és Kútvölgyi Erzsébet is, aki a budapesti ősbemutatóban a fiatal lány, Jill szerepét játszotta.

Equus - Thália Színház
Equus - Thália Színház

2011. november 16. - Thália - Nagyszínpad

Equus

Író: Peter Shaffer
Fordító: Göncz Árpád
Rendező: Dicső Dániel

Díszlet: Cziegler Balázs
Világítás: Stadler Ferenc
Zene: Sabák Péter, Boros Levente
Jelmez: Bognár Hajnalka
Mozgás: Vida Gábor
Rendező munkatársa: Kis Kádi Judit

Szereplők:

Martin Dysart, pszichiáter - Alföldi Róbert
Alan Strang - Szamosi Donáth
Dora Strang, az anyja - Kútvölgyi Erzsébet
Frank Strang, az apja - Kőszegi Ákos
Hesther Salomon, bírónő - Béres Ilona
Jill - Holecskó Orsolya