Sára, Márió

Egymillió forintnyi téglajegy a kaposvári színházért

2011.11.30. 15:05

Programkereső

Több mint egymillió forintnyi téglajegy kelt el a kaposvári Csiky Gergely Színház októberben indított akciója keretében. A teátrum és a város vezetése arra akarja felhívni a döntéshozók figyelmét, hogy egyre sürgetőbb az idén százéves épület felújítása.

Szemerédi Fanni, a teátrum sajtófelelőse hétfőn közleményében azt írta: eddig 138-an járultak hozzá a színház felújításához ezer, tízezer, illetve százezer forint értékű jegyek megvásárlásával.
Az akció elindításakor Rátóti Zoltán, a színház direktora és Szita Károly, Kaposvár polgármestere - miután a legnagyobb értékű téglajegyből vásároltak egyet-egyet - elsősorban az összefogást és nem a téglajegyekből támogatásként összegyűlő összeg fontosságát emelték ki. Mint rámutattak, a jelenleg mintegy hétmilliárd forintba kerülő felújításra sem a színháznak, sem az önkormányzatnak nincs pénze, s nem gondolják azt sem, hogy a téglajegyekből majd összegyűlik a felújításhoz szükséges tetemes összeg. Az viszont megítélésük szerint fontos, hogy a döntéshozók lássák, milyen sokan támogatják - akár egy ezer forintos téglajegy megvásárlásával - a színház felújítását.

kaposvári Csiky Gergely Színház
kaposvári Csiky Gergely Színház