Ervin

Ketten pályáznak a Trafóra

2011.12.05. 15:01

Programkereső

2011. október 27-i dátummal tette közzé a Budapest főváros főpolgármestere a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. vezetői posztjára kiírt pályázatot. A 30 napos beadási határidő december 2-án járt le.

A pályázat nyertese a 2012. július 1-jétől 2017. június 30-ig terjedő időszakban irányítja a Liliom utcai intézményt. A Főpolgármesteri Hivatal Humán Erőforrás Menedzsment Főosztályának tájékoztatása szerint ketten adták le határidőre pályázatukat. A Fidelio információi szerint pályázik a Trafóra Szabó György, az intézmény jelenlegi vezetője. Az elbírálási határidő az Előadó-művészeti Törvény által előírtaknak megfelelően a pályázat benyújtását követő 30 nap.

A Trafó épülete
A Trafó épülete

A ferencvárosi kulturális intézményt 13 éve vezető Szabó György az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy ismét pályázott a posztra. Még a pályázat kiírásakor azt közölte, hogy elsősorban az eddigi munkát folytatná, hiszen mindig is keresték és keresni is fogják a változást, újítást, sok ötlete van. Kitért arra is, hogy Szőcs Gézától találkozót kért, amelyen a kulturális államtitkárral meg szeretné ismertetni a Trafót és az intézményben folyó munkát.

Arra a kérdésre, hogy pályázatát mikor teszi közzé, Szabó György úgy válaszolt, hogy amint azt a másik pályázó megteszi, azonnal nyilvánosságra fogja hozni a pályázatát, de legkésőbb a meghallgatás után. Szabó György úgy tudja, a másik pályázat Bozsik Yvette nevéhez kötődik. A táncművész-koreográfust az MTI-nek hétfő délután nem sikerült elérnie.