Alfréd

Premier: Amazonok

2012.02.03. 12:21

Programkereső

A Kecskeméti Katona József Színházban február 5-től játsszák a Réczei Tamás írta-rendezte előadást.

Tíz idegen ember összezárva egy vasúti kocsiban. Különböző az életkoruk, a származásuk, az élettapasztalatuk, a probléma-megoldó stratégiájuk. Az egyéniségük. Az országot, ahol élnek, ahol szeretnek és gyűlölnek, és ami eddig olyan stabilnak tűnt, katasztrófa sújtja - mindenkinek menekülnie kell.

A menekülés, a közös veszély feloldja a gátlásaikat, mesélni kezdenek; elsuttogják vagy kikiabálják magukból azokat a magánéleti problémákat, amiket az ember inkább szemérmesen elhallgat, elfojt, mert a társadalmi elvárásoknak igyekszik megfelelni. Beavatunk-e egy idegent női problémáinkba, merünk-e beszélni betegségről, megcsalásról, titkos vágyainkról, szülő-gyerek konfliktusról, egyáltalán: saját magunkról és arról a bizonyos másikról, akivel összekötöttük az életünket? Ahogy a vonat zakatol, és a sorsok egyre jobban összefonódnak, már nincs helye a hazugságnak, de még a csúsztatásnak sem.

Az Amazonok a tükörbe nézés különleges darabja; olyan fokú őszinteségé, ami nagyon ritka manapság. És ennek az őszinteségnek a hangja a fájdalmas vallomástól, a keménységtől a könnyed vagy lehengerlő humorig igen sokféle lehet. Az Amazonok ősbemutató: igazi, gazdag színészdarab; kiváló szereplehetőség a Kecskeméti Katona József Színház művészeinek. Csombor Teréz, Danyi Judit, Magyar Éva, Réti Erika, Téby Zita és az egyetemista Decsi Edit csevegnek majd férfiakról, férjekről és egyebekről, partnereik Hegedűs Zoltán, Márton András, Keresztény Tamás, Kovács Gyula lesznek. Az előadás rendezője Réczei Tamás.

Amazonok - Kecskeméti Katona József Színház
Amazonok - Kecskeméti Katona József Színház

2012. február 5. 19:00 - Kecskeméti Katona József Színház - Kelemen László Kamaraszínház

Amazonok

nő történet

Szereplők:

Danyi Judit, Decsi Edit, Csombor Teréz, Téby Zita, Réti Erika, Magyar Éva

Hegedűs Zoltán, Márton András, Keresztény Tamás eh., Kovács Gyula

Dramaturg: Deres Péter              

Konzultás: Németh Virág

Díszlettervező: Mira János          

Jelmeztervező: Kiss Bori

Ügyelő: Czeglédi Ákos                                                    

Súgó: Arató Andrea

Rendezőasszisztens: Sirkó Anna

 

Írta és rendezte: Réczei Tamás