Klaudia

Pintér Béláék Finnországban

2012.02.08. 15:07

Programkereső

Február 8. és11. között négy alkalommal láthatja a finn közönség a Pintér Béla és Társulatának Szutyok című előadását.

Akit kevésbé szeretnek, soha sem tudja pontosan, miért is szeretik őt "kevésbé". A világ igazságtalanságát okolja, vagy az emberek érzéketlenségét, holott valójában érzelmi intelligenciájának fejletlensége; önzése és beszűkültsége miatt kerüli őt mindenki. Mert bizony kerülik. Nem szívesen állnak vele szóba. Nem szeretve lenni, pokoli kín. Tekintete összeszűkül, fogát összeszorítja, keze ökölbe szorul. Ilyenkor a legveszélyesebb. Ő, akit kevésbé szeretnek.

Erről szól a 2010-ben készült Szutyok című produkció, amelyet az Espoo-i Városi Színház - Finnország Nemzetközi Színháza lát vendégül. Az előadás író-rendezője Pintér Béla, szereplői a rendző mellett Szamosi Zsófi, Szalontay Tünde, Enyedi Éva, Thuróczy Szabolcs, Quitt László, Friedenthal Zoltán, Szakonyi Györk és Roszik Hella. A zene Kerényi Róbert, a jelemz Benedek Mari munkája, a bábukat és a maszkokat Juristovszky Sosa tervezte, a tér Tamás Gábor kialakítása.

A társulat nem először szerepel a város színházában: 2010-ben Gyévuska című előadásukat mutatták be ugyanitt a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából. Az előadás Budapesten legközelebb február 20-21-én, valamint március 29-31-én lesz látható a Szkéné Színházban.