Bernadett

A mi POSZT-unk

2012.02.27. 12:00

Programkereső

Március 5-én 14 órakor lesz nyilvános a júniusi Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja. Tippelje meg a listát, és legyen a Fidelio vendége partnerével hat színházi előadáson!

A XII. POSZT 2012. június 7. és 16. között kerül megrendezésre. A négy válogató - Lőrinc Katalin táncművész, Rockenbauer Zoltán művészettörténész, a Színházi Kritikusok Céhe képviseletében Zappe László színikritikus, továbbá Bicskei István színész-rendező-koreográfus - a 2011. március 1. és 2012. február 28. között bemutatott magyar nyelvű színházi előadások közül választja ki a versenyprodukciókat.

A felújított Pécsi Nemzeti Színház
A felújított Pécsi Nemzeti Színház

A válogatási feltételek kiírásakor hatályban levő Előadó-művészeti Törvény szerinti I., II., IV. kategóriába tartozó színházak egy-egy előadást jelölhettek (1 nagyszínházi, 1 stúdió-előadás, vagy adottságtól függően két nagyszínházi vagy két stúdió-előadás); az V. és VI. kategóriába tartozó színházak egy előadást javasolhattak; a "független", de nem regisztrált társulások által létrehozott produkciók is jelölhettek 1 előadást, de ehhez a Magyar Színházi Társaság elnöksége két tagjának ajánlását kellett írásban mellékelni; valamint a Magyar Színházi Társaság nem színházi szervezetei (dramaturgok, rendezők, tervezők stb.) is jelölhettek előadást.

A válogatók a január 15-ig ajánlott produkciókat voltak kötelesek megnézni, de emellett természetesen tetszésük szerint bármilyen előadást megtekinthettek és meghívhatnak a versenybe, sőt akár DVD-felvételekről is választhattak előadást. Az említett szervezetek csak olyan bemutatókat javasolhattak, melyek a Pécsi Nemzeti Színház valamelyik játszóhelyén elférnek (nagyszínház, kamara-, stúdió-, ill. szobaszínház), illetve stúdió-előadások esetén minimum 100 fős nézőtér kialakítható lehessen a játéktérben.

Olvasóinkat játékra hívjuk: 2012. március 5. 14 óráig kommentben tippeljék meg a XII. POSZT versenyprogramját!

Fontos, hogy 15 előadáscím és színháznév szerepeljen a listán. Akinek a listája a legtöbb ponton megegyezik a négy válogató listájával, két 2011-es POSZT-versenyprodukciót - Egyszer élünk... (Nemzeti Színház), A mizantróp (Katona József Színház) -, illetve egy 2010-es versenyelőadást - Kasimir és Karoline (Örkény Színház) - tekinthet meg partnerével a Fidelio vendégeként, valamint részt vehet - szintén partnerével - a márciusi, áprilisi és májusi Fidelio Színházi Esteken.