Klaudia

Színháziak mellett Teátrumiak is POSZT-olnak

2012.02.27. 14:17

Programkereső

Az alábbiakban a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság közös közleményét tesszük közzé változtatás nélkül.

"2012-től megváltozik a Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosi szerkezete. A POSZF Kft.-ben a Színházi Társaságéval megegyező tulajdonrészt szerzett a korábbi tulajdonosok egyetértésével a Teátrumi Társaság, így a kft. tulajdonosi szerkezete jelenleg a következő: Pécs városa 66,8%, Magyar Színházi Társaság 16,6%, Magyar Teátrumi Társaság 16,6%. A Felügyelő Bizottság összetétele nem változik.

A felújított Pécsi Nemzeti Színház
A felújított Pécsi Nemzeti Színház

2012. július 1-től Stenczer Béla mellett egy új ügyvezető is belép a Kft. irányításába. Révész Mária személyében pécsi - a várost és a hazai viszonyokat is jól ismerő szakember jelenik meg a menedzsmentben. Belépése természetesen nem érinti Márta István művészeti vezető munkáját.

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság megegyezett, hogy a jövőben közösen hozzák meg a szükséges szakmai döntéseket. Megállapodás született a 2013. évi POSZT válogatóinak személyéről. A Magyar Színházi Társaság részéről Solténszky Tibor dramaturg, a Magyar Teátrumi Társaság részéről pedig dr. Szigethy Gábor író, rendező, színháztörténész lesz a 2013-as versenyprogram válogatói.

A két társaság megállapodott abban is, hogy közösen jelöli ki az idei versenyprogram zsűrijét, és tesz javaslatokat az OFF programra illetve a szakmai programokra, a hazai és külföldi meghívottakra.

Pécs közgyűlése 75 millió forintot szavazott meg az idei fesztiválra, és a minisztérium is ugyanekkora összegű támogatásra tett ígéretet.

Az idei fesztivál versenyprogramja, melyet Lőrinc Katalin táncművész, Rockenbauer Zoltán művészettörténész, Zappe László kritikus, valamint Bicskey István színész, rendező, koreográfus válogattak, 2012. március 5-én válik nyilvánossá."

Tippelje meg a listát, és legyen a Fidelio vendége partnerével hat színházi előadáson!