Aladár, Álmos

Nyílik a Malomudvar a Soroksári úton

2012.03.01. 18:30

Programkereső

Márciustól a Radikális Szabadidő Színház szervezésében, az Art Sector Alapítvány támogatásával új színházi befogadó műhely és játszóhely nyílik.

A Malomudvar Színházi Műhely reményei szerint megteremti Budapest legújabb független színházát, ahol alternatív társulatok, egyetemi színházak, alkotóközösségek munkáit kívánják bemutatni. A Soroksári út 48. szám alatt, a Nemzeti Színházzal szemben, a Malomudvarban egy kétszáz négyzetméteres teret alakítottak át változatos technikai és vizuális lehetőségeket kínálva független színházi produkciók és workshopok számára.

Malomudvar
Malomudvar

A szervezők így fogalmaznak a projektről, motivációikról: "Volt egy hely, ahol megéreztük és megtanultuk, hogy ezt lehet. Egy hely, ahol szenvedélyünkké vált a közös tér és alkotás élménye. A Tűzraktér és azon belül is a Radikális Bázis, számunkra a világ közepe volt: alkotóműhely, közösségi tér, találkozások helyszíne, olykor kolostor, a napi gyakorlat és kutatás rituális tere. Most, amikor színházak szűnnek meg, vagy kerülnek a létbizonytalanság szélére, úgy döntöttünk, mi nem hagyjuk magunkat! Nem megyünk külföldre, és nem vállalunk irodai állást sem. Újraélesztjük és kiteljesítjük a Tűzraktér színházi szellemiségét. Életben maradunk. Sőt, fejlődünk! Ha kell, csupán a saját erőnkből, azokkal, akiknek a függetlenség és a folyamatos alkotómunka szintén elhagyhatatlan lételemük. Kerestünk tehát egy helyet, ahol folytathatjuk. Ahová a sajátjainkon kívül más előadásokat is meghívhatunk, olyanokat, amelyek hasonló közösségi erőből születnek és azt képesek tovább is sugározni. Generációkon át. Ahol a színház nem színészeket és közönséget szervez, hanem közösséget épít."