Bernadett

Egyfelvonásosok tucatjával

2012.03.04. 13:00

Programkereső

Békéscsabai Jókai Színház, a Magyar Írószövetség és a Bárka folyóirat által meghirdetett egyfelvonásos-pályázatra 175 mű érkezett.

Szakmai zsűri (Czitor Attila színész, Darvasi Ferenc, kritikus, szerkesztő, Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus, Kara Tünde színész, Kovács Frigyes rendező, Seregi Zoltán rendező, Tege Antal színész, rendező, Zalán Tibor író, dramaturg) választja ki a beérkezett pályaművekből kiválasztani a 12 legjobb darabot, az eredményhirdetésre a Színházi Világnapon, március 27-én kerül sor a Békéscsabán Brestyánszki Boros Rozália: Csörte című darabjának előadása előtt. A nyertes darabokat 2012 tavaszán Békéscsabán az Ibsen Ház udvarán, 2012 nyarán pedig a Szarvasi Vízi Színházban felolvasó-színházi formában mutatnak be a Jókai Színház művészei, a felolvasás után a szerző és a közönség találkozójára is sor kerülhet majd.

Drámapályázat - Békéscsaba Jókai Színház
Drámapályázat - Békéscsaba Jókai Színház

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt darabot és a legtöbb közönségszavazatot kapott darabot 2012 őszén a Békéscsabai Jókai Színház színpadán ünnepélyes előadás keretei között is bemutatják. Ugyanezt a két darabot a Bárka című folyóirat is közzéteszi aktuális számában, amennyiben azok nyomtatásban még nem jelentek meg.