Zelma, Rajmund

Családi helység kalapácsa

2012.03.07. 10:00

Programkereső

Március 16-án, a 2. ESZME Fesztivál keretében elevenedik meg a Petőfi-klasszikus humora. Legyen a vendégünk családjával az előadáson!

"Olyan vásári komédiát próbálunk faragni klasszikusunk művéből, melyben nézőként, játékosként mindenki részt vehet. Széles, kedves, csapodár színház mindannyiunk kedvére, örömére! Ajánljuk kamaszkortól 100 éves korig és azon túl" - írják az alkotók az előadásról. A produkció elnyerte a Pierrot-díjat a legjobb utcaszínházi előadásért 2007-ben a nyíregyházi Happy Art Fesztiválon.

"A MárkusZínház az egyik legjobb független (családi) bábszínház, amely évek, évtizedek óta következetesen járja a maga útját. Egyedi hangú, eleven játékosságú produkcióik legmélyén a vásári bábjáték hagyományai rejlenek, hisz legfőbb működtető elvük a közönséggel kialakított élő, lüktető kapcsolat, amely mindig befolyásolja, alakítja magát az előadást is" - írják róluk. 

MárkusZínház
MárkusZínház

A MárkusZínház 1987-ben alakult. Credójukban ez áll: „Szeretjük a Földet, a Napot, a Fát, az Anyagot, a Zenét, a Gyermek-Embereket. Ezt az érzést próbáljuk megélni a színpadon és a mindennapokban is. Apák örökét játszani anyanyelvünkön igen nagy becs, ha a játék befogadóra lel." A színház számára legfontosabb a saját előadások létrehozása és játszása. A tervezői és kivitelezői feladatokat is maguk végzik. Propagandatevékenységet nem folytat a színház, az előadások "maguknak találnak" játszóhelyet. Előadásaik: Petőfi Sándor: A helység kalapácsa; Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde; Betlehemi történet; Andersen: Fülemüle; Vitéz László; Benedek Elek: Laci Királyfi; Benedek Elek: Az égigérő fa; Balogh Robert: Mátyás király szárnyai; Petőfi Sándor nyomán: A Jánosvitéz.

Kérdésünk: Az alábbiak közül ki nem szerepel A helység kalapácsa című Petőfi-műben?

A március 13. éjfélig helyesen válaszolók közül egy olvasónk két partnerével - az előadás családi programnak is alkalmas, hiszen kamaszkortól ajánlják az alkotók - tekintheti meg a MárkusZínház produkcióját.