Aladár, Álmos

Tedd magad szabaddá!

2012.03.21. 09:00

Programkereső

Március utolsó hetében az IMPRÓ kreatív töltőállomáson kerül sor a második IMPRÓ7-re. Legyen a Fidelio vendége a nyitó előadáson!

A külföldön már évtizedek óta kedvelt improvizációs forma az elmúlt években Magyarországon is egyre elterjedtebb. A szórakoztató, közvetlen hangú előadások a helyszínen születnek meg, a játszók nem egy meglévő szövegkönyvből vagy színdarabból indulnak ki, hanem a közönség ötletei és élményei alapján rögtönöznek. Itt a humor, a könnyedség és az empátia lehet válasz vagy megoldás egy-egy problémára, a kreativitás-potenciál feltárására és fejlesztésére, a lazításra és felszabadításra.

Impró7 2.0, Momentán Társulat
Impró7 2.0, Momentán Társulat

Az IMPRÓ - kreatív töltőállomáson egy héten keresztül lesz látható a hazai improvizációs műfaj krémje. Itt lesz a playback színház nagy öregjeiből álló Pszínház Playback Színházi Társulat, a Még Egy Mesét Akciócsport és a pécsi Improvokál. Eljön Nyeső Mari, a Soharóza kórus, és a győri Import Impró. Vadonatúj produkcióval mutatkozik be aGyilkosok(improvizáció életre-halálra).Felejthetetlen perceket ígér az Operettszínház művészeinek csapata (Impró és Kontra), valamint Földessy Margit és az IMposztorok PROdukciója. Játszik a Grund Színház, és fellép a rendezvény házigazdája, az interaktív improvizációs színház magyarországi meghonosítója, a népszerű Momentán Társulat is.

A színházi program mellett idén három imprókoncert is lesz: interaktív estet ad Nyeső Mari, Hajós András és a Soharóza kórus is.

Dalpékség - Hajós András-módra ... avagy: Hogyan írjunk 1 óra alatt természetes anyagok felhasználásával olyan dalt, amit ugyanúgy nem játszanak le a rádiók, mint ha hónapokig piszmogtunk volna vele. Hajós András segítségével a közönség - hozott anyagból - friss, ropogós, gyorsan lebomló bioslágert ír. Mindenki megnyugtatására: az utókor minderről semmit sem fog tudni...

Nyeső Mari egy szál gitárral repíti el hallgatóit Afrikába, ahol a törzs tagjaiként együtt énekelhetünk a kis Manuelával a tűz körül, áthajózunk Indiába, ahol színes kendőkbe öltözött lányokkal fecskéket röptetünk, egy öreg camping kerékpárral körülbiciklizzük a Balatont, és közben táncolni is megtanulhatunk.

"A Soharóza kórus játékszabályai mindig szigorúak. Egyszerre fegyelmezettnek, érzékenynek és teljesen szabadnak lenni - na, ezt az állapotot kell megtalálnunk, és akkor a koncert is jó lesz. Néha sikerül."

A színházi előadások és zenei programok mellett napközben workshopok, szakmai beszélgetések, középiskolás impróversenyek várják az érdeklődőket. A fergeteges jókedvet és felhőtlen szórakozást ígérő Impró7 2.0. megálmodója és házigazdája a Momentán Társulat.

Kérdésünk: Ki nem lép fel a fesztiválon?

A március 28. éjfélig helyesen válaszolók közül hárman vehetnek részt partnerükkel a Fidelio vendégeként a március 31-én 7 órakor kezdődő előadáson.