Aladár, Álmos

A cseresznyéskert árnyai

2012.03.23. 16:00

Programkereső

Legyen a Fidelio vendége a Nemzetközi Monodráma Fesztivál egyik igazán különleges előadásán!

A Nemzetközi Monodráma Fesztivál a Ferencvárosba költözött! Folytatva az egri hagyományokat a rangos fesztivál 2012-től a budapesti Pinceszínházban kerül megrendezésre: a Színházi Világnapon (március 27.) tartjuk a zárónapját a hatnapos fesztiválnak. Minden korosztályt igyekeznek megszólítani, sok műfajban és témában. A fesztivál új helyszíne jeleskedik monodráma terén: az elmúlt években három saját produkciót, monodrámát mutattunk be, és vendégként is érkezett a színházba monodráma.

A cseresznyéskert árnyai
A cseresznyéskert árnyai

A monodráma önmagában is unikum. A néző számára is varázslat, ahogyan egyetlen játékos kisugárzása megtölt egy egész színháztermet. A fesztivál eme különleges színházi forma presztízsét igyekszik emelni a közönség körében, illetve a szakmát ösztönözni, hogy minél több monodráma előadás szülessen. Délelőtt gyerekelőadások, délután olyan slágerelőadásokat kínálunk, amelyek már országos figyelmet keltettek, este hét órától külföldi, illetve határon túli produkciók lesznek. A késő esti időpontban koncerttel zárják a napot.

Továbbra is kiemelt hangsúlyt fektetnek a fesztivál nemzetköziségére. Az eddigi fesztiválokon szlovák, cseh, lengyel, szlovák, francia, portugál, japán, izraeli, orosz, bolgár, román, német előadásokat láttunk vendégül. 2012-ben ezt a vonalat folytatva lengyel, német, japán, román, izraeli előadókat hívtak a szervezők.

Kérdésünk: Hányadik alklommal rendezik meg a Nemzetközi Monodráma Fesztivált?

A március 26. éjfélig helyesen válaszoló olvasóink közül ketten tekinthetik meg partnerükkel március 27-én, a Színházi Világnapon A cseresznyéskert árnyai című, 19 órakor kezdődő japán bábelőadást.