Konstantin

Elkezdődtek 1*3 néha 4 olvasópróbái

2012.04.10. 17:10

Programkereső

A Madách Színház évadzáró premierjeként május 25-én tűzték műsorra Ray Cooney bohózatát. A darab rendezője Szente Vajk lesz, a szereposztásban pedig olyan nevek találhatók mint Balla Eszter, Oroszlán Szonja, Nagy Sándor vagy Szerednyey Béla.

Szente Vajk április 3-i a Madách Színház kávézójában tartott rendezői szűzbeszédében elmondta: a sikernek két fő letéteményese van, a jó darabválasztás és a pazar szereposztás. Az 1*3 néha 4 című Ray Cooney-előadás mindkét feltételnek kitűnően eleget tesz, így könnyen válhat igazi kasszasikerré. A darabot olyan nevek teszik majd emlékezetessé, mint Nagy Sándor, Szerednyey Béla, Székhelyi József, Magyar Attila, Oroszlán Szonja, Balla Eszter, Tóth Enikő, Pusztaszeri Kornél, Sándor Dávid és Kovács Péter.

A darab története egyszerű alaphelyzetből kezdi fékezhetetlen száguldását a végkifejlet felé: a dúsgazdag Hardcastle tízezer fontot szándékozik egy volt üzlettársa fiának ajándékozni azzal az egy feltétellel, hogy a fiún kívül ne legyen más örökös a láthatáron. Az angol úr vidéki házában összeverődő színes forgatag biztosítja az állandó meglepetéseket, személycseréket, félreértéseket, egyszóval a rekeszizmok folyamatos ostromát. A fékevesztett komédia során közelebbi ismeretséget köthetünk egy kellőképpen romlott lakájjal, egy bájos vénkisasszonnyal, modern művészetekkel kacérkodó leányzóval, műkritikus udvarlóval, ügyvédekkel és álügyvédekkel. És ha mindez nem lenne elég, néha még a bútorok is önálló életre kelnek, hogy új és új meglepetéssel szolgáljanak. Mindeközben pedig tetemes mennyiségű konyak fogy. A darabot az érdeklődők május 25-től tekinthetik meg a Madách Színházban.