Júlia, Rita

Kettőspont A' filozófussal

2012.04.11. 10:00

Programkereső

Április 19-én 19 órától újra Kettőspont - AEGON-est a Katona József Színházban ezúttal az ősszel bemutatott A' filozófus című előadáshoz kapcsolódóan. Legyen a Fidelio vendége az esten!

"A művészet és a gasztronómia, a regényírás és a borászat közel áll egymáshoz...." - Esterházy Péter

A Kettőspont - AEGON-est a Katonában címmel 2012 márciusában indított,  új sorozat második estjén A' filozófus című előadáshoz (Gothár Péter rendezése) kínálunk művészeti-kulináris "csemegét" Kocsis Gergely vezetésével, akinek Jordán Adél és Nagy Ervin segít a játékban. Az egyetlen alkalomra készülő produkció máshonnan láttatja, különféle művészeti ágakkal járja körbe a Katona József Színház A' filozófus című előadásából kiragadott jelenetet. Másképp, mint ahogy a repertoáron lévő előadás teszi, de a Kettőspont érthető, élvezhető akkor is, ha valaki nem látta még A' filozófus című előadást: kiragadott témához illő irodalommal, zenével, ízes, a művészet, az irodalom és a gasztronómia összefüggéseit élvezetesen tálaló összjátékkal.

A meghívott vendégek Debreczeni Mónika, a Vylyan borászat vezetője, Egressy Zoltán író, Segal Viktor séf. A zenét Selmeczi György Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész és Szabó Dániel jazz-zongorista szolgáltatja, azt est szerkesztője Eszéki Erzsébet. A kiindulópont A' filozófus című előadás azon jelenete, amelyben díszes asztaltársaság eszik-iszik egy asztal körül, finom ételeket, italokat fogyaszt, míg valaki bele nem tenyerel mindebbe...

Kérdésünk: A darab szerzője, Bessenyei György 1772-es műve, az Ágis tragédiája melyik szellemi-művészeti korszakot indította el Magyarországon?

Az április 18-án délig helyesen válaszolók közül egy olvasónk partnerével a Fidelio vendége lehet az április 19-i esten.