Fábián, Sebestyén

A Szkénéről Temesvárra

2012.05.02. 11:38

Programkereső

Három olyan produkció is meghívást kapott a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozóra (TESZT), amelyeket a Szkénén láthat a közönség. A fesztivál nézői május 20-án és 21-én találkozhatnak az előadókkal.
A gondnok - Schere Péter, Mucsi Zoltán
A gondnok - Schere Péter, Mucsi Zoltán

Szabó Máté Harold Pinter írásából rendezett előadást a Szkéné Színházban. A gondnokot játszó trió a Nézőművészeti Kft., azaz Katona László, Scherer Péter és Mucsi Zoltán, akiket korábban a TESZT-en A fajok eredetében láthattak a temesváriak, Katona lászló pedig a Rosencrantz és Guildenstern halott című előadásban játszott a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban. Az előadás ajánlója: "Van egy alak, egy pofa, és egy pasas. Az egyikkel ki akarják vitetni a vödröt, emiatt balhéba keveredik, a másiknál a plafonon lóg egy vödör, amibe kíméletlenül csöpög az esővíz, a harmadik pedig az öcs, akinek semmi köze a vödrökhöz, sokkal inkább a bátyjához. A bátyjához, aki most beenged egy bizalmat semmiképpen sem gerjesztő embert a házába. Az lehet, hogy ő már régen nincs ott, de mit keres most ott ez az ember? Mit???"

Origo - Kántor Kata
Origo - Kántor Kata

Az Origo tánc a Teknőkotó, a Fulyaratilinkó, a Gettómarimbula és az Óriáscajon hangjaira, azaz Kántor Kata és a Bélaműhely - Jávorka Ádám/Kopcsik Márton, Rimóczi István, Szász Dániel, Varga Merse - produkciója, zenés, táncos körutazás az eszmélés, ösztön, ámokfutás, fegyelem, sebezhetőség, harc, hovatartozás, magány, gyász, öröm képeiben. A koreográfus-előadó Kántor Kata.