Klaudia

Vidám olvasópróba az Abigél stábjával

2012.05.11. 13:35

Programkereső

Kedélyes olvasópróbán leshettük meg, hogyan folynak az Abigél színpadi adaptációjának munkálatai.

Bánfalvy Ági producer és Szikora János rendező vezényletével a művészek egy rendhagyó felolvasáson bizonyították, remek csapatot alkotnak. Sűrű a szereplők programja, a szerdai felolvasás után útjuk az első jelmezpróbára vezetett. A színészek közül talán Kiss Ramóna áll a legnagyobb kihívás előtt, aki a Bánfalvy Ági által legendásan megformált Torma Piroska bőrébe bújik a színpadon.

Felgördült a függöny, először mutatkozott együtt a Szabó Magda örökzöld regényéből készülő színpadi változat szereplőgárdája, hogy egy különleges olvasópróbán keresztül bepillantást nyújtsanak a kulisszák mögé. A művészek sokat viccelődtek, nevettek, ám Szikora János direktor mindig a kellő időpontban látta el színészeit fontos rendezői utasításokkal. Bánfalvy Ági - aki amellett, hogy producerként jegyzi a darabot, Horn Mici szerepében is látható lesz. "Nagyszerű kis csapat ez, minden próbán ilyen sokat viccelődünk. Azt hiszem, megérte a hosszú hónapokig tartó casting, mert minden karakterhez a legjobban passzoló művészt találtuk meg. Az ifjú tehetségektől kezdve az ismertebb, tapasztaltabb színészekig sok mindenkit hallgattunk meg" - mondta Bánfalvy Ági, aki arról is beszélt, hogy úgy érzi, ő már örökre az ország Torma Piroskája marad. "Rengetegen állítanak meg az utcán, és mindenkinek Torma Piroska vagyok. A legmeglepőbb élményem az volt, amikor Siófokon sétáltunk a férjemmel, és egy magyarul is alig tudó kínai ember ugrott elém, aláírást kért és azt hajtogatta, hogy Torma Piroska, Torma Piroska!" - árulta el a művésznő.

A Bánfalvy Ági számára országos ismertséget hozó szerepet ezúttal Kiss Ramóna formálja meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon június 8-án debütáló darabban, amely a Budapesti Nyári Fesztivál egyik nagy attrakciója. Arra a kérdésre, hogy milyen érzés a fiatal színésznő számára, hogy Szabó Magda örökérvényű művének színpadi változatában szerepelhet, a következőket nyilatkozta: "Először a könyvet olvastam. Nem is maradhatott volna ki az első könyvélményeim közül, mivel édesanyám egyik kedvenc olvasmánya az Abigél. A filmsorozatot is mindig megnéztük, egyszerűen beleszerettünk a figurákba. Akárhányszor vetítették, mindig ott ültünk a képernyő előtt és felfedeztünk valamilyen apró újdonságot, amit csak az érzékel, aki sokadjára látja ugyanazt a képsort. Most pedig maga a varázslat, hogy részese lehetek mindannak, amit gyerekként megbűvölten néztem. Hihetetlen érzés."

Szintén nagy feladat előtt áll a Bánfalvy Stúdió nagy tehetsége, Csöngedi Nikolett is, aki Vitay Georginát alakítja. Kőnig tanár urat Lengyel Ferenc és Schlanger András, Kuncz főhadnagyot Németh Kristóf játssza, Vitay tábornok szerepében Trokán Péter és Szabó Sipos Barnabás látható, Zsuzsanna testvért Gubás Gabi és Fábián Anita személyesíti meg, a Matula igazgatóját pedig Körtvélyessy Zsolt, illetve Dóczy Péter alakítja.