Emma

Jordánt támogatja a szakma

2012.05.21. 18:54

Programkereső

A szombathelyi Weöres Sándor Színház élére pályázók közül Jordán Tamás jelenlegi igazgató pályamunkáját támogatta hétfői ülésén az illetékes szakmai bizottság.

A Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára beadta pályázatát Jordán Tamáson kívül Dömötör Tamás film- és színházi rendező, aki korábban főrendezőként tagja volt a társulatnak és Koltay Gábor filmrendező is.

Jordán Tamás és Törőcsik Mari
Jordán Tamás és Törőcsik Mari

A pályázatokat a szakmai bizottság értékelte, és a jelenlévő bizottsági tagok többségének támogató szavazatával Jordán Tamás pályázatát minősítette támogatottnak - írta Varga Nóra, az önkormányzat sajtóreferense. Mint közleményében hangsúlyozta, az önkormányzat által februárban kiírt pályázatról a szakmai bizottság véleménye alapján a fenntartó, vagyis a közgyűlés fog dönteni a három pályázó személyes meghallgatása után.

A pályázati kiírás szerint az önkormányzat Kulturális és Sport Bizottsága, valamint Pénzügyi, Gazdasági és Jogi Bizottsága tesz javaslatot az ügyvezető személyére. Az igazgatói pályázatokat várhatóan a közgyűlés májusi ülésén bírálják majd el.