György

IMPRÓzz nyáron is!

2012.06.05. 15:51

Programkereső

Kaland, játék, kockázat nélkül a Momentánnal. A társulat júniusban is színes programokkal várja az improvizációt kedvelő nézőket!

Húzódj be a golyózápor elől - június 3-án Gengszterfilm a HáziMozin

Jól figyelj, Kölyök, mert csak egyszer mondom el. A Család téged választott. Egy vagy közülünk. Tudjuk, hogy piszkos ügyekbe keveredtél. Tudjuk, hogy maffiózók vesznek körül. És tudjuk, hogy te vagy a célkeresztben. Most már késő kiszállni. Ideje leszámolnod az illúziókkal. Ne feledd: itt te írod a törvényt. Kinek az alvilág, kinek a másvilág. A döntés a te kezedben van. Ja, és Kölyök! Ne bízz senkiben.

A Momentán HáziMozi című előadásában a nézők társforgatókönyvírók és társrendezők. Választhatnak főhőst, kérhetnek fordulatokat; egy tulajdonsággal, tárggyal vagy új karakterrel megbolondíthatják a történetet. A HáziMozi a filmes műfajok jellegzetességeivel játszik. Bármilyen merész ötlet hangzik el a nézőtérről, a Momentán beleszövi az aznap esti történetbe, legyen a műfaj éppen horror, kosztümös film vagy road movie. Sosemvolt mozifilmek a színpadon - improvizálva.

Az előadás második felében az elkészült film „DVD extrái" elevenednek meg a színpadon. Extrák, vagyis rövid jeleneteket; játék a szereplőkkel, helyzetekkel, műfajokkal: casting és rendezői változat, trailer és sajtótájékoztató, cenzúrázott jelenetek és főcímdal - ahogy a kedves néző óhajtja.

Momentán Társulat
Momentán Társulat

Exkluzív előadás - június 5-én Momentán Plusz Vylyan!

A Momentán Plusz előadásokban mindig van egy csavar. Június 5-én az inspirációt a Vylyan pincészet és a borról, mámorról szóló rövid irodalmi ínyencségek adják. 3 kitűnő bor, 2 óra önfeledt kikapcsolódás és 1 mindenre elszánt imprócsapat. Kell ennél több? Tölts el velünk és Vylyan borokkal egy könnyed, játékos, fűszeres, mediterrán estét, ahol még az Ördög is felbukkanhat.

MINI - interaktív mesejáték - június 10-én délelőtt

Az előadásban a gyerekek nézők, írók és résztvevők is. Ők választják ki, hogy ki legyen aznap a főhős, és ki legyen a „főgonosz", miért küzdjön a hős és ellenfelei hogyan törjenek borsot az orra alá. Improvizált mese zenével, humorral és meglepetéssel, 5-9 éves kölyköknek és „mindenkinek, aki szereti". Videóajánló itt.

Fergeteges poénok, villámgyors reakciók - június 12-én és 26-án RögvEst

RögvEst: nincs két egyforma este! Rövid, pörgős jelenetek, tele fordulatokkal és váratlan megoldásokkal.

RögvEst - Momentán Társulat
RögvEst - Momentán Társulat

Fröccs - interaktív lélekbúvárkodás - június 20-án F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus szakértővel

Volt munkám, nincs munkám - avagy hogyan lehet „túlélni" a munkanélküliséget?

Hogy nézzek így a barátaim szemébe? Mit mondjak nekik? Tényleg felesleges vagyok? Tényleg nem vagyok jó semmire? Milyen férfi az, aki nem tudja eltartani a családját? Mi van, ha a munkámmal a személyiségemet is elvesztettem? Miért keljek fel reggel, ha úgysincs minek? Meddig kell még megalázó állásinterjúkra járnom? Mi van, ha ez már örökre így marad? Hogy érted azt, hogy ne essek pánikba?!?

A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján. Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet több különböző lehetséges kimenetét. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik. Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

Momentán Társulat - tábor
Momentán Társulat - tábor

Momentán táborok és workshopok - felhőtlen kikapcsolódás

Az improvizáció nevetés, kommunikáció, szabadság és játék. Nem lehet nem élvezni. Légy spontán és jelentkezz az oktatas@momentantarsulat.hu-n. Próbáld ki magad!

Nyári imprótáborok 13-18 éveseknek: 5 napos: június 18-22. 7 napos: július 2-8.

2 napos impróworkshop felnőtteknek: június 23-24.