Csilla, Noémi

Radnóti Színház: 102%

2012.06.08. 18:01

Programkereső

A 2011/2012-es évadban 52.000 néző volt a Radnóti Színházban, ez 102%-os látogatottságot jelent. Átadták a legjobbak díjait és ismertették a 2012/2013-ban várható bemutatókat.

A 2011/2012-es évadban a társulat és a közönség szavazatai alapján Kováts Adél lett a legjobb színésznő, Gazsó György kapta a legjobb színész díját, Szervét Tiborhoz pedig a közönségdíj került. A színház nem színész dolgozóinak díját Daróczi Gabriella, női öltöztető tárvezető kapta.

Vágyvillamos - Kováts Adél
Vágyvillamos - Kováts Adél

Jövőre repertoáron maradnak a következő előadások: Spiró György: Prah, Szabó Magda: Bárány Boldizsár, Heltai Jenő: Naftalin, Lars von Trier: A Főfőnök, Tennessee Williams: Vágyvillamos, Térey János: Protokoll, Georges Feydeau: Bolha a fülbe, Úr és kutya - Bálint András estje.

Protokoll
Protokoll

Az új bemutatók: Bertolt Brecht-Paul Dessau: Kurázsi mama és gyerekei (krónika a harmincéves háborúból), az előadás szereplői: Kováts Adél, Petrik Andrea, Formán Bálint, Rétfalvi Tamás, Szűcs Péter Pál, Rába Roland, Martin Márta, az előadás rendezője Zsótér Sándor, a bemutató október 14-én lesz; Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból avagy látlelet arról, hogyan nem tudunk élni együtt - és egymás nélkül sem, a produkció rendezője Bálint András, játszói Szávai Viktória és Schneider Zoltán, a premier december 2-án várható; Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Holt lelkek (szatirikus utazás Oroszországon át), a drámát Valló Péter viszi színre Rudolf Péter főszereplésével, a bemutató időpontja 2013. január 27.; Nényei Pál: Mozgófénykép (zenés magyar filmvégjáték a boldog, 1944. március 19-e előtti időkből a férfias Törzs Jenővel, a végzet asszonya Karády Katalinnal, a nők bálványa Jávor Pállal, a bájos Perczel Zitával és a mókás Kabos Gyulával) Göttinger Pál rendezésében, Szervét Tibor főszereplésével, a premier 2013 áprilisában várható.