Márk

Búcsú és köszöntés a Centrál Színház évadzáróján

2012.06.12. 13:02

Programkereső

Két új taggal kezdi a 2012/13-as évadot a Centrál Színház. A színházhoz szerződik Pokorny Lia és Földes Eszter, akik a társulattól távozó Schmied Zoltán és Kovács Vanda helyére érkeznek a Révay utcai teátrumba.

Évadzáró társulati ülést tartott a Centrál Színház társulata. Puskás Tamás igazgató beszélt a színház teljesítményéről, a jövő évi tervekről. A társulat elbúcsúzott a távozó tagoktól, és üdvözölte az újonnan érkezetteket. Puskás Tamás kitért arra, hogy a Centrál Színház - dacára színházi életet is sújtó recessziónak - idén is tudta emelni a színház nézőszámát, ami annak is köszönhető volt, hogy a kisszínház előadásszáma jelentősen növekedett a múlt évhez képest. A kisszínházban forgatott Beugró, valamint a Mindenből egy van című produkcióra ugyanúgy nagy volt az érdeklődés, mint a Manna Egyesület és az Orlai Produkció közös előadására, a Francia rúdugrásra. Mint mondta, mindez nagyon nagy eredmény és bízik benne, hogy az idei két premier, a Törőcsik Mari főszereplésével bemutatott Egy nyári éj mosolya és a Beatles-koncerttel egybekötött Black Comedy című vígjáték sikere a következő évadra is kitart.

Patai Anna és Törőcsik Mari - Egy nyári éj mosolya
Patai Anna és Törőcsik Mari - Egy nyári éj mosolya

A társulat elbúcsúzott Kovács Vandától és Schmied Zoltántól, akik a következő évadjukat már a Thália Színházban kezdik, és üdvözölték a társulat két új tagját, Földes Esztert, aki a Mindenből egy van című produkció révén idén is sokszor megfordult a színházban, valamint Pokorny Liát, aki Black Comedyben debütált a Centrál Színház színpadán.

Pokorny Lia Peter Shaffer Black Comedy című vígjátékában mutatkozott be a Centrál Színházban idén márciusban. Mint mondja: "Amikor eljöttem az Új Színházból, akkor Puskás Tamás volt az első ember, aki azonnal szerepet ajánlott, és már a Black Comedy próbaidőszaka alatt említette, hogy szeretne velem beszélni a jövőről. Amikor pedig megkért, hogy szerződjek le a színházba én azonnal boldogan igent mondtam, és bár még ősszel felmerült bennem, hogy szabadúszóként folytatom, a Centrál Színházban olyan társulattal találkoztam, hogy többé nem volt kérdés számomra, hogy nekem itt a helyem."

Pokorny Lia
Pokorny Lia

Ugyancsak az Új Színházból érkezik a Centrál Színház társulatához Földes Eszter, aki 2010-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A fiatal színésznő a Mindenből egy van című produkcióban is látható, amelynek felvételei a Centrál Színház Kisszínházában zajlanak hétről hétre. "Mindenképp azt éreztem, hogy az Új Színházból mennem kell. Megkerestem Puskás Tamás igazgatót azzal, hogy szeretnék onnan eljönni. Az angyalok aztán úgy keverték a dolgokat, hogy a Centrál Színház társulatának tagja lehettem, aminek nagyon örülök! Barátságos a hangulat a színházban - úgy érzem, jó energiákkal teli helyre kerülök. Szóval most felülök erre a hullámra, és hagyom, hadd sodorjon. Mindent megteszek, hogy jól éljek azzal a bizalommal, amit most kaptam."

Az októberi évadkezdést nemcsak a két új társulati tag érkezése, hanem egy egészen kivételes West End-produkció bemutatója is különlegessé teszi. Jez Butterworth Az ígéret földje című darabja az utóbbi évek egyik legnagyobb színházi szenzációja volt a szigetországban. A budapesti produkció rendezője Novák Eszter lesz, az előadás főszerepében Rudolf Pétert láthatja a közönség. A jövő évad tervei között szerepel Alfonso Paso Inkább hazudj, drágám! című darabjának bemutatója, amelynek főszerepét Pokorny Lia játssza majd, valamint a Cabaret sikere után - amely elnyerte a színikritikusoktól a legjobb zenés-szórakoztató előadás díját is - ismét meg szeretné hívni a teátrum Bozsik Yvette koreográfust, ezúttal a Chicago színpadra állítását bízná rá.

Az ígéret földja - olvasóprába - Rudolf Péter, Simon Kornél, Puskás Tamás
Az ígéret földja - olvasóprába - Rudolf Péter, Simon Kornél, Puskás Tamás

Bár a kőszínházi évad befejeződött, a társulat nem megy pihenőre, hiszen az idén tizenharmadik alkalommal megrendezett Keszthelyi Nyári Játékok programjának jelentős részét a Centrál Színház produkciói adják a Festetics-kastély kertjében július 6. és augusztus 18. között.