Béla

Mi és Miskolc, avagy 272307 lépés a város felé - 4. rész

2012.06.16. 10:11

Programkereső

A Miskolci Nemzeti Színház új fiatal tagjai rendületlenül járják a Bükk útjait: folytatják túrájukat, ismerkednek egymással, élményeikből írják a darabot, próbálnak. HANGULATJELENTÉS KÉPEKKEL

2012. június 6-án 15 fiatal alkotóművész gyülekezett Budapest határában, hogy a Mátrán és a Bükkön keresztül két hét alatt Miskolcra gyalogoljanak, majd érkezéskor a színház csapatával kiegészülve egy előadást hozzanak létre. A résztvevők útközben, az érintett településeken bepróbálnak, improvizálnak, filmre vesznek jeleneteket, majd családoknál, művelődési házban, iskolai tornateremben éjszakáznak. A résztvevők: Simon Zoltán, Czakó Julianna, Szabó Irén, Kosik Anita, Ódor Kristóf, Zayzon Zsolt, Rusznák András, Molnár Gusztáv, Bohoczki Sára, Fritz Attila, Kokics Péter, Deres Péter (író), Együd Tünde (asszisztens), Szőcs Artur (rendező), Cserhalmi Sára (filmrendező), Kunisch Péter (túravezető). Voltak, akik később csatlakoztak a csapathoz, és voltak (vannak), akik egy-egy előadás kedvéért például Pécs és a POSZT felé tettek egy kicsinek nem nevezhető kitérőt.

S hogy miért érdemes végigcsinálni ezt az utat? Ódor Kristóf így fogalmaz: "Ha másért nem is, már csak a gyönyörű észak-magyarországi tájakért is érdemes ezeket a 25, 37, 28 kilométereket megtenni. De emellett még ott van az a rengeteg érdekes ember, történet. Ott a csapat, ami egyre jobban összekovácsolódik, ott vannak azok a szép kis falvak egy-egy kis kocsmával és ott van maga a küldetés, az út: eljutni a célig. Folyamatosan úton vagyunk, gyaloglunk, a lábunkban már benne van vagy 100 kilométer és gyaloglás közben - hogyha nem felfelé lihegve, fújtatva haladunk - beszélgetünk mindenkimindenkivelmindigmindenféléről..."