Béla

Meseautózzon a Városmajorban!

2012.06.18. 13:00

Programkereső

Legyen a Fidelio vendége júniusban is: a Fidelio Színházi Estre ezúttal a Városmajori Szabadtári Színpadon kerül sor, ahol a Meseautó látható.

Az üzleti életben sikeres, de magánéletében boldogtalan bankvezér beleszeret az egyik alkalmazottjába. Titokban egy autót ajándékoz neki, és még sofőrnek is elszegődik mellé, csak, hogy kiderítse, a lány önmagáért szereti-e. Természetesen jelen van a főnökébe szerelmes titkárnő és a mindent megbonyolító Halmos úr, akitől a film legismertebb mondatait hallhatjuk: "Belenyomja a párnába, nem kefélni; egy a párna, egy a részvény, egy lehelet, egy a részvény", vagy: "Ez nem a mi Szűcsünk, ez egészen más Szűcs. Mit sütsz, kis szűcs, sós húst sütsz, kis szűcs?"

Kovalik Ágnes - Meseautó - Körúti Színház
Kovalik Ágnes - Meseautó - Körúti Színház

A Meseautó minden idők egyik legsikeresebb magyar filmje, mely egy új filmtörténeti korszakot nyitott meg 1934-es bemutatásakor. A Körúti Színház előadásában a filmbélinél sokkal komolyabb szerepet kap Vera barátnője, Sárika, és Szűcs barátja, Péterffy is. Hogy a darab pergőbb és izgalmasabb legyen, feltűnik néhány új szereplő is: a vezérigazgatót ideiglenesen helyettesítő Pista sofőr, két "zseniális" magándetektív és két "szenzációs recepciós". Ők gondoskodnak arról, hogy aztán Lillafüreden a fináléban minden a helyére kerüljön. Az előadást tizenhat eredeti hangulatú, de a darabhoz komponált slágerrel tették teljessé, így egy hamisítatlan, békebeli zenés vígjátékot láthatnak a nézők.

Kérdésünk: Ki alakította az eredeti filmben Halmost?

A kérdésre június 24. éjfélig helyesen válaszolók közül három olvasónk tekintheti meg partnerével a Fidelio vendégeként az előadást.

A Városmajori Szabadtéri Színpad részletes programja a Fidelio Budapesti Nyári Fesztivál különszámában olvasható.