György

Vidor Fesztivál tizenegyedszer

2012.07.12. 10:55

Programkereső

Nyolc nagyszínpadi és nyolc kamaraszínházi produkció kapott meghívást az augusztus 24. és szeptember 1. között megrendezendő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjába.

A vidámság és derű országos seregszemléjét 11. alkalommal rendezik meg a szabolcsi megyeszékhelyen. A színházi versenyprogram már elkészült, amelyben nyolc nagyszínpadi és nyolc kamaraprodukció kapott helyet. A hattagú zsűri elnöke idén is Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező lesz, az ítészcsapat többi tagját az önként jelentkező színházrajongók közül sorsolás útján kiválasztott öt néző alkotja majd.

Virágos Magyarország - Rajkai Zoltán, Ötvös András, Pálmai Anna, Kocsis Gergely -  Katona József Színház
Virágos Magyarország - Rajkai Zoltán, Ötvös András, Pálmai Anna, Kocsis Gergely - Katona József Színház

A nagyszínpadi versenyprogram augusztus 25-én este hét órakor a Kecskeméti Katona József Színház darabjával, a Buborékokkal kezdődik. A nyíregyházi rendezvényen fellép a Madách Színház a Furcsa pár, Pintér Béla és Társulata a Kaisers Tv Ungarn, a tatabányai Jászai Mari Színház a Portugál, az Orlai Produkciós Iroda A nagy négyes című darabjával. A nagyszínpadi előadások keretében látható lesz még a Radnóti Színház Bolha a fülbe, a Vígszínház Monokli című előadása, a Katona József Színház pedig a Virágos Magyarország című operettet mutatja majd be. 

A Krúdy Kamarában a Sanyi és Aranka Színház Puccs, a Gólem Színház Lefitymálva, valamint a MaNNa és az Orlai Produkciós Iroda Francia rúdugrás című előadását mutatják be az első három rendezvénynapon. Őket követi a Pinceszínház Bányavirág, a HOPPart Társulat és a Kőszegi Várszínház közös produkciója, a Hajrá Háry!, az Orlai Produkciós Iroda Gyógyír északi szélre és a Budaörsi Játékszín Művészet című előadása. A versenyprogram zárásaként a szombathelyi Weöres Sándor Színház Széllel szembe című előadását, azaz Jordán Tamás stand up estjét tekinthetik meg az érdeklődők.