Klaudia

Piknik az Örkény kertben

2012.08.10. 10:35

Programkereső

Augusztus 25-én ismét megnyílik az Örkény kert a Madách téren. A pázsiton a színház társulata és más vendégek mellett Rost Andrea is fellép.
Örkény kert
Örkény kert

A szervezők - az Örkény Színház és a VII. kerületi önormányzat - szándéka az, hogy felhívják a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek hangulatára és fontosságára, hogy ébren tartsák az erzsébetvárosi és általában a budapesti polgárok érdeklődését a kerület magas igényű kulturális hagyományai iránt. Akik kilátogatnak, természetesen megismerhetik az Örkény Színház munkáját és a következő évad részleteit. Lesz múltidézés - Milyen volt a Madách tér -, és persze a jövőben rejlő lehetőségeket is számba veszik.  

Örkény kert
Örkény kert

A délelőtt 10 órakor nyíló, este 10 óráig üzemelő Örkény kertben Búgócsiga Zenede, történelmi játszóház és a Tintaló Társulás cirkusza várja a legkisebbeket, majd Kolompos-koncert következik autentikus magyar népzenével. Bemutatkozik a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős bábszínész osztálya, és sor kerül színházi vetélkedőre. Az Örkény kertben komolyzenei minikoncertet ad a Kodály-év jegyében Rost Andrea. Fellép a Harmónia Garden Band, a HOPPart Klub, az Anemona és a HANEM tangózenekar, Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estjükből adnak elő részleteket, de színpadra lépnek esztráddal és névadójuk egyperceseiből készült műsorukkal az Örkény Színház művészei is.