Konrád, Tivadar

Nagyot ígér a Centrál

2012.10.19. 12:50

Programkereső

Az ígéret földje című darabbal nyitja az új évad bemutatóinak sorát a Centrál Színház. Jez Butterworth drámáját október 19-től látható, Rudolf Péter főszereplésével.
Rudolf Péter, Széles László - Az ígéret földje, Centrál Színház
Rudolf Péter, Széles László - Az ígéret földje, Centrál Színház

A kortárs tragédia - mely 2009-es bemutatóját követően meghódította az angolszász színházi világ színpadait - nyersen és könyörtelenül, ugyanakkor mégis mély együttérzéssel beszél a kiszolgáltatottságról. A darab főhőse, a Kakas gúnynévre hallgató csavargó évtizedekkel korábban kivonult a társadalomból, az erdő közepére költözött egy kiszuperált lakókocsiba. Azok, akinek már nincs máshova menniük, nála keresnek menedéket. Kakas szerepében Rudolf Péter látható, akinek - mint arról Novák Eszter, az előadás rendezője beszámolt - ez komoly erőpróba lesz. A színész úgy fogalmazott, az itt megformált lázadó értelmiségi karaktere mindig is közel állt hozzá, de ritkán adatott meg eddigi pályáján, hogy eljátszhassa. Mellette színpadra lép még többek között Tóth Ildikó, Harkányi Endre, Széles László és Vári-Kovács Péter.

Puskás Tamás
Puskás Tamás

Az október 19-től játszott előadásról, a Centrál Színház elmúlt csaknem tíz évéről, valamint egy novemberre tervezett bemutatóról, Kiss Márton Angéla evangéliuma, avagy a réterdősi patkányfogó című darabjáról is mesélt a Fideliónak Puskás Tamás, a színház igazgatója.

Az interjú itt hallgatható meg: