Ervin

Avantgard kabarettisták az Akváriumban

2012.10.21. 10:00

Programkereső

A Tiger Lillies november 4-én ismét fellép Budapesten. Játsszon a Fidelióval és másodmagával legyen vendégünk a koncerten!

A Tiger Lillies leginkább a dekadens, bizarr, fekete humorú, abszurd és hasonlóan különös hangulatot rejtő jelzőkkel illethető zenekar. Koncertjeiken megelevenedik a dickensi Anglia sötét hangulata, a viktoriánus kori Britannia romlottsága. A ködös Albion rosszarcú, sötét alakjainak, a talán jobb sorsa érdemes furcsa alvilági figuráknak különös rezgése tölti be teret. Ezt a hangulatot Martyn Jacques - a zenekar vezetője és énekese - fiatalkorában, a londoni Sohóban, egy bordélyház fölött leélt évei során szívta magába, és amelyet tangóharmonikájával és a hosszú évekig tanult éneklési technikájával - az angol operákra jellemző kasztráltnak nevezett magas hangú éneklési mód segítségével - kelt életre. Az együttesről szóló korábbi cikkeinket itt olvashatják.

The Tiger Lilies
The Tiger Lilies

November 4-én este kilenc órától egy olvasónk másodmagával vendégünk lehet a koncerten, amennyiben az alábbi kérdésre október 28-án este hat óráig helyesen válaszol:

Melyik előadás számai szerepeltek azon a lemezen, melyet Martyn Jacques - a zenekar vezetője és énekese - egy londoni prostituálttól kapott a Sohóban és amelyik, egy életre hatást gyakorolt rá?