Béla

Vendégségben Angélánál

2012.10.30. 14:35

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és tekintse meg a Centrál Színház új bemutatóját!

A teljes címén Angéla evangéliuma avagy a réterdősi patkányfogó egy szatirikus darab, mely egy réterdősi művelődési ház harminchárom éves kultúrfelelősének életébe enged bepillantást. Angéla egy nap rájön, hogy különleges képességgel bír: kilenc nap alatt képes kihordani egy egészséges gyermeket, ami által a fogyatkozó magyarságot hamar fel tudja zárkóztatni a világ népeihez - ha akarja. „Angéla azt gondolja, hogy kamatoztathatja különleges képességét, de hamar szembe kell néznie azzal, hogy nem lehet csak úgy gyerekeket szülni a világba. Vannak következményei. Az anyaság nagyon sok aspektusát járja körbe a darab" - mondja a készülő előadás dramaturgja, Baráthy György.

Angéla evangéliuma
Angéla evangéliuma

Kiss Márton korábbi művei - Valika világa, Belső gyermek - is háromszereplős darabok egy központi hőssel, aki egyetlen szerepet formál meg, míg a másik két színész több szerepben tűnik fel. Az Angéla evangéliumában Pokorny Lia játssza Angélát, mellette Papp János nyolc, Földes Eszter pedig hét különböző szerepben lép színpadra. Az előadást a szerző maga rendezi.

Kérdésünk: Melyik komédiában volt először látható a Centrál Színház színpadán Pokorny Lia?

A kérdésre november 5-én 15 óráig helyesen válaszolók közül ketten partnerükkel tekinthetik meg a november 8-i előadást a Centrál Színházban.