Csilla, Noémi

Junior Prima: Szlávik Juli

2012.12.03. 14:00

Programkereső

A novemberben elismert alkotókat bemutató sorozatunkban ez alaklommal egy fiatal jelmeztervezőt ismerhetnek meg. Legközelebb az Ódry Színpadon lesznek láthatók munkái új bemutatóban. VIDEÓVAL

„Valószínűleg minden '85-ben, azzal a Három nővérrel kezdődött" - állítja a frissen kitüntetett Szlávik Juli, akinek legutóbbi munkái közt szerepel az idei évadban bemutatott nemzetis Angyalok Amerikában, Andrei Şerban rendezésében.

„Varrodában lenni izgalmas volt. Hulladékanyagból baba haute couture. A fodrásztárban meg a hajak szaga. Parókát fésülni jó móka. És a jelmezraktár, a kalapos, a maszkos, a bolhapiac, a turkáló, a műhely. Ezekhez képest mi egy játszótér? Nem beszélve a nézőtérről, ahol a széksorok alján lehet a legnagyobb titkokat megtalálni."

Eddigi pályája során olyan filmes produkciókban dolgozott, mint Szabó Csilla Turisztja vagy Sarlós Dávid Versmob 0411 Virrasztás című alkotása. „A forgatás meg úgy jött, hogy meghalt a Nyuszikám. Kellett sírni a Krisztának, ment. Kaptam egy szerepet a Ködben. Egy nyár egy stábbal. Együtt lenni, egyért lenni, utazni. Tessék. Ennyi."

Alföldi Róbert, Udvaros Dorottya, László Zsolt, Szabó Kimmel Tamás - Angyalok Amerikában, Nemzeti Színház
Alföldi Róbert, Udvaros Dorottya, László Zsolt, Szabó Kimmel Tamás - Angyalok Amerikában, Nemzeti Színház

A magyar színház- és filmművészet kategóriában november 19-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban az FHB Bank támogatásával megtartott gálán díjazott alkotót minden érdekel, amiből meríteni tud munkája során. „Irodalom, film, színház, fotó, festészet, színek, formák, anyagok, ruhák, emberek érdekelnek főleg. Amúgy meg minden. Mi legyen? Ez lett." Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetemhez tartozó Ódry Színpadon készülnek bemutatni december 13-án Soós Attila rendezésében A kastély című előadást, melyhez Szlávik Juli készíti a jelmezeket.


Színházi munkái:

Yerma (rend.: Székely Kriszta), Színház- és Filmművészeti Egyetem
Mizantróp (rend.: Radnai Márk), Színház- és Filmművészeti Egyetem
Angyalok Amerikában (rend.: Andrei Şerban), Izsák Lilivel, Nemzeti Színház
Lepsénynél még megvolt (rend.: Radnai Márk), Ódry Színpad
Átváltozások (rend.: Rusznyák Gábor), Kecskeméti Katona József Színház