Ervin

Színházzal a beteg gyermekekért

2012.12.07. 12:40

Programkereső

A Gyermekmentő Szolgálat idén ismét megtartja jótékonysági előadását a Vígszínházban. December 20-án A zöld kilences után fogadással várják a nézőkat. GALÉRIÁVAL

Hamvai Kornél Varró Dániellel és Darvas Benedekkel közösen új magyar drámát, zenés darabot írt a Vígszínház számára. A zöld kilences 1909-ben játszódik Budapesten, és feltűnnek benne a korabeli város hírhedt figurái, szélhámosai. Hamvai valós eseményekből és létező személyek történetéből gyúrt kalandos, fordulatos mesét.

A nőmozgalmár grófkisasszony szerelmet és férjet keres, ám három férfival nem volna szabad találkoznia: a megrögzött szélhámossal, aki bárkit kész eladni, ha az útjába kerül, a hotelportással, akinek fáj a szíve, ezért sorban öli meg az apróhirdetésben kiszemelt hölgyeket, valamint az egyiptomi alkirállyal, akinek azonnal meg kell nősülnie. Mesebeli hajsza a zűrzavaros pesti éjszakában.

Ascher Tamás rendezésének főbb szerepeiben Csőre Gábor, Réti Adrienn, Fesztbaum Béla, Herczeg Adrienn, Mészáros Máté, Gyuriska János, Hegedűs D. Géza és Varju Kálmán is látható.

Az emeltdíjas jegyek megvásárlásával a nézők a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatják. Az előadás után a vendégek részére fogadást adnak.