Konrád, Tivadar

Lemondott Márta István

2012.12.11. 19:29

Programkereső

A Pécsi Országos Színházi Találkozó művészeti tanácsadója december 31-i hatállyal köszönt le.

Márta István, aki 2011. április 1-jétől látta el a Pécsi Országos Színházi Találkozó művészeti tanácsadói feladatait, a POSZT Kft. három tulajdonosának - Pécs városa, a Magyar Színházi Társaság, a Magyar Teátrumi Társaság - írásban bejelentette, hogy december 31-i hatállyal lemond erről a pozíciójáról.

Márta István
Márta István

A POSZT Kft. szerkesztőségünkhöz eljuttatot nyilatkozata:

Márta István, aki 2011. április 1-jétől töltötte be a Pécsi Országos Színházi Találkozó művészeti tanácsadói feladatait, írásban bejelentette a POSZF Kft három tulajdonosának, hogy 2012. december 31-el lemond erről a pozíciójáról.  Döntését azzal indokolta, hogy a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. által létrehozott új pécsi fesztiválokkal, a kulturális komplexum működtetésével kapcsolatos kötelezettségei és a Magyar Fesztivál Szövetség elnöksége, illetve a Kapolcsi Művészeti Napok vezetése mellett már nem tudja POSZT megbízatását felelősséggel ellátni.

A POSZF Kft három tulajdonosa - Pécs városa, a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság - megköszönve Márta István eddigi tevékenységét, lemondását elfogadta, és úgy határozott, hogy művészeti kérdésekben ezentúl a két szakmai szervezet képviselői döntenek majd.

Pécs, 2012. december 11.

POSZT Kft ügyvezetői


A XII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) megnyitója
A XII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) megnyitója

A fesztivált működtető kft. három tulajdonosa, megköszönve Márta István eddigi tevékenységét, lemondását elfogadta, és úgy határozott, hogy művészeti kérdésekben ezentúl a két szakmai szervezet képviselői fognak dönteni. A POSZT tulajdonosi szerkezete 2012-től változott meg: a Magyar Teátrumi Társaság a Magyar Színházi Társaságéval megegyező tulajdonrészt szerzett a fesztivált működtető kft.-ben, amelynek irányításába ezzel új ügyvezető is belépett, és azóta a szakmai döntéseket is közösen hozzák meg.

A POSZT Kft.-ben Pécs városának 66,8 százaléka mellett az idei évtől a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság egyaránt 16,6 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik. A kft. irányításába Stenczer Béla mellett új ügyvezetőként Kőhalmi Andrea is belépett.