Emma

Megszólalt a Nemzeti ügyében Törőcsik Mari

2012.12.19. 16:45

Programkereső

A Nemzet Színésze állítja, nem szavazott igennel Vidnyánszky Attila pályázatára. Törőcsik Mari a szakmai bizottság tagjaként vett részt az értékelésben.

Mint arról korábban beszámoltunk, egyedül Törőcsik Mari támogatta a Nemzeti Színház vezetői pozíciójáért induló Alföldi Róbert pályáztatát. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter december 17-én arról számolt be, hogy a szakmai zsűri mind a kilenc tagja támogatta a Nemzeti Színház igazgatói pályázatán nyertes Vidnyánszky Attilát, ám Törőcsik Mari a Színház.hu-nak úgy nyilatkozott, ő csak Alföldi Róbertre szavazott. Az Emberő Erőforrások Minisztériuma által felkért szakmai krémium még december 6-án hozta meg döntését.

Törőcsik Mari
Törőcsik Mari

"Abból, amit Balog Zoltán mondott, arra lehet következtetni, hogy én, akit a Nemzeti Színház delegált a szakértői testületbe, Vidnyánszky Attilát és Alföldi Róbertet is támogattam, de ez nem felel meg a valóságnak. A társulat felháborodott ezen a híren, én pedig egyszerűen tönkrementem ebbe" - fogalmazott a Nemzet Színésze. Törőcsik Mari a Színház.hu oldalán azt is elmondja, hogyan történhetett ez ügyben félreértés.