Konrád, Tivadar

Undermän a Trafóban

2012.12.20. 15:30

Programkereső

A svéd Cirkus Cirkör előadását három egymást követő napon, december 20. és 22. között láthatják. VIDEÓ

Az unterman a cirkuszi artisták szaknyelvén az, aki az akrobatikus duettben a repülő párját tartja, akinek a vállán előadják a számot. Az erőember. Az alsó. Általában férfi, aki emel, aki megtart, aki a felül lévő párja árnyékában szerepel. Az Undermän igaz történet három akrobatáról, akik elvesztették a társukat és ezzel együtt a munkájukat és az álmaikat is. Ők voltak, akik egyensúlyozták, kitámasztották, felemelték és megmentették imádott partnerüket. És egy elhagyott untermant ki tart meg?

Ezért döntöttek úgy hárman, hogy közös összefogással mesélik el történetüket és mutatják be, mire képesek egyedül. Teljesen új formát alkotnak ezzel, ami bizalomból, eltitkolt tudásokból, férfierőből, súlyemelő koreográfiákból, élő zenéből, csalódásokból és az abból adódó fanyar humorból épül fel. Kiragyognak az izmok a felszín mögül és kiderül, hogy az érzékenység legalább olyan fontos, mint a nyers erő. Megható történet a továbblépés lehetőségéről.

Undermän - Cirkus Cirkör
Undermän - Cirkus Cirkör


Undermän - 2012. december 20-21., 20:00, december 22., 16:00 és 20:00

Ötletgazda és rendező: Olle Strandberg

Előadók: Mattias Andersson (Cirque de Soleil), Peter Åberg (Swedish Theatre in Helsinki), Matias Salmenaho (Cirque Aital, 7 Fingers), Andreas Tengblad (musician)

Producer: Lisen Boalt
Technikai producer: Stefan Karlström
Fényterv: Eero Auvinen
Fénytechnika: Kamilla Hultman
Hangtechnika: Felicia Hamberg
Turné manager: Emma Therkelson

Angol nyelven, magyar felirattal.