Aladár, Álmos

K.O. januárban

2013.01.04. 12:50

Programkereső

2013-ban is folytatódik a Kritikus Óra elnevezésű programsorozat. Januárban négy alkalommal várják a kritikusok előadás utáni találkozóra a közönséget és az alkotókat.

A Színházi Kritikusok Céhének tagjai által vezetett közönségtalálkozók az alkotók és a közönség közötti párbeszéd lehetőségét megteremtő események, amelyek segítik az adott előadás értelmezését.

Semmi - Budapest Bábszínház
Semmi - Budapest Bábszínház

Az első alkalmat január 11-én 18 órától tartják a Budapest Bábszínházban. Janne Teller Semmi című regényének Hoffer Károly által rendezett változata magyarországi őbemutató, és egyben a mű első bábos adaptációja a világon. Az előadás utáni K.O.-t Kelemen Orsolya vezeti.

Mohácsi János A dohány utcai seriff próbáján
Mohácsi János A dohány utcai seriff próbáján

Január 16-án 20 órától A Dohány utcai seriff után beszélget Tarján Tamás az alkotókkal. A Kaposvári Egyetem hallgatóinak a Jurányi Inkubátorházban látható előadását Mohácsi János rendezte, akivel ide kattintva olvashatnak beszélgetést a produkcióról.

Angliai második Edward élete
Angliai második Edward élete

Másnap, január 17-én 19 órától a kecskeméti Katona József Színházban tartanak beszélgetést. Az Angliai második Edward élete című előadást Zsótér Sándor rendezésében mutatták be a tavalyi évben, november 30-án. Az előadásban Edwardot Porogi Ádám alakítja, mellette színpadra lép még Trokán Nóra, Orth Péter és Csémy Balázs is. A közönségtalálkozót Karsai György vezeti.

Básti Juli a Fekete Péter c. előadásban
Básti Juli a Fekete Péter c. előadásban

Végül január 21-én a Nemzeti Színház készülő Sirály-előadásához kapcsolódva kérdezi az alkotókat Tompa Andrea 19 órától. Az előadás bemutatója január 12-én lesz, a rendező Alföldi Róbert, aki rendezői pályája elején egyszer már színpadra állította a darabot. A mostani produkcióban látható lesz Básti Juli, Fehér Tibor,Tenki Réka és Kulka János is.