Vince, Artúr

Premier: Sirály

2013.01.10. 09:00

Programkereső

Alföldi Róbert rendezői pályája elején már színpadra állította a Sirályt, ezúttal a Nemzetiben mutatja be január 12-én. Az előadásban fellép Básti Juli, Farkas Dénes, Tompos Kátya, Blaskó Péter, Nagy Mari és Kulka János is. Tekintse meg Znamenák István próbafotóiból összeállított GALÉRIÁnkat!

A történet szerint az Oroszország-szerte híres színésznő, Arkagyina (Básti Juli), nyaralni érkezik bátyjához, Szorokinhoz (Blaskó Péter) és fiához, Trepljovhoz (Farkas Dénes) a vidéki birtokra ahová magával hozza a híres és sikeres írót, Trigorint (Földi Ádám). A kellemesnek induló nyár fölkavarja a szenvedélyeket. Az íróba beleszeret a helyi földbirtokos színésznőnek készülő lánya, Nyina (Tompos Kátya), aki eddig a színésznő fiával képzelte el a jövőjét. A szerelemféltés és a meg nem értett vágyak fájdalmas komédiája Csehov remekműve.

1997-ben Alföldi Róbert a Budapesti Kamaraszínházban rendezte meg a Sirályt, Trepljov szerepében Kamarás Ivánnal, míg 2008-ben a Bárkában bemutatott Szász János-féle változatban Alföldi Trigorin szerepében volt látható. A január 21-i előadás után a Kritikus Óra keretében kérdezi az alkotókat Tompa Andrea.


Sirály - Nemzeti Színház, Gobbi Hilda Színpad, 2013. január 12.

Író: Anton Pavlovics Csehov
Fordító: Makai Imre
Rendező: Alföldi Róbert

Szereplők:
Arkagyina - Básti Juli
Trepljov - Farkas Dénes
Szorin - Blaskó Péter
Nyina - Tompos Kátya
Samrajev - Szarvas József
Polina - Nagy Mari
Dorn - Kulka János
Trigorin - Földi Ádám
Medvegyenko - Fehér Tibor
Mása - Tenki Réka

Díszlettervező: Menczel Róbert
Jelmeztervező: Nagy Fruzsina
Dramaturg: Vörös Róbert
Rendezőasszisztens: Kolics Ágota