Sára, Márió

Bemutatkozik a Játéktér

2013.01.18. 10:30

Programkereső

Az új erdélyi színházi folyóiratról a Nemzeti Színházban beszélgetnek január 20-án. A lap hasábjain magyar és román alkotók, szakemberek, kritikusok, írók publikálnak.

Az ember tragédiája című előadás után és a Magyar ünnep című előadás előtt, január 20-án 18 órakor a nézőtéri büfében Nánay István színháztörténész-kritikus vezetésével mutatják be az Erdélyben megjelenő színházi folyóiratot.

Nemzeti Színház
Nemzeti Színház

A színház honlapján olvasható tájékoztatás szerint a Játéktér azért született, hogy aktív részese legyen a romániai magyar színházi életnek. Egyrészt krónikája, másrészt közreműködője szeretne lenni ennek a művészi nyelvében és struktúrájában is rendkívül sokszínű világnak a román és a magyar kultúra metszéspontján. A lap online változatára felkerül a negyedévente megjelenő papíralapú szám minden anyaga, és ezen felül helyet ad próbanaplóknak, tárcáknak és progresszív, műfajközi írásoknak is a színházról.

A Játéktér Nemzeti Színházban megrendezett bemutatóján részt vesz a szerkesztők közül Demény Péter, Kötő József, Sebestyén Rita és Ungvári-Zrínyi Ildikó, megjelennek a lap szerzői és az eseményen közreműködik Márkos Albert csellista, zeneszerző. A folyóirat Romániában 2012 novemberében mutatkozott be a nagyváradi Interetnikai Színházi Fesztivál keretében.